spot_img

Ακόμα πιο προβληματισμένος ο Vinales μετά το τεστ στη Jerez

O Maverick Vinales έμεινε έκπληκτος από τον ρυθμό του στις δοκιμές, καθώς ήταν η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον αγώνα.

Το MotoGP παρέμεινε στη πίστα της Jerez για δοκιμές εντός της σεζόν, πριν πάρει το δρόμο του για την Γαλλία και το Le Mans στις 19-21 Μαΐου.

Ωστόσο, οι δοκιμές άφησαν άφωνο τον Maverick Vinales, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος, κάνοντας μεγάλο άλμα από την κακή εμφάνιση στον αγώνα.

Μετά το τεστ, ο Ισπανός δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί άλλαξαν τόσο πολύ τα πράγματα.

«Το αποτέλεσμα σήμερα ήταν τελείως διαφορετικό. Ήμουν στο μεσαίο 1:40, στο ρυθμό του Dani και του Marc. Είναι λίγο απογοητευτικό. Πάντως πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Για το Le Mans έχουμε ένα καλό set-up κι ελπίζουμε να το βελτιώσουμε. Ελπίζω να μείνει καλός ο καιρός. Στην προσομοίωση που έκανα είχα το ίδιο στήσιμο, γεμάτο ντεπόζιτο και τα ίδια ελαστικά. Το αποτέλεσμα όμως ήταν διαφορετικό. Δοκιμάσαμε και το νέο πλαίσιο που ήταν αρκετά θετικό σε κάποια σημεία. Πάντως με το παλιό ένοιωθα άνετα όλη την ημέρα».

Στη συνέχεια, ο νικητής των δύο πρώτων αγώνων μίλησε για τον ρυθμό αγώνα στο τεστ, ενώ δήλωσε αντίθετος σε όσους υποστήριξαν ότι οι αγώνες της Moto2 και Moto3 επηρέασαν την πρόσφυση.

«Στον αγώνα, στον 16ο γύρο έκανα 1:41,9 ενώ σήμερα στον 16ο έκανα 1:40.8. Σχεδόν ένα δευτερόλεπτο στο γύρο. Είναι μεγάλη διαφορά. Θα ήμασταν στο βάθρο, ή τουλάχιστον θα παλεύαμε.Δεν νομίζω, διότι σε άλλες πίστες – όπως στην Αργεντινή – είχα την ίδια αίσθηση στον αγώνα όπως και στο ζέσταμα. Το ίδιο και στο Κατάρ και σε άλλους αγώνες πέρυσι. Ίσως να επηρεάζεται το πίσω ελαστικό, να έχουμε λιγότερη πρόσφυση, αλλά για το μπροστά είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles