spot_img

Webber: «Δεν βιάζεται ο Alonso για το Le Mans»

Ο Mark Webber δηλώνει, πως ο Fernando Alonso έχει χρόνια μπροστά του μέχρι να τρέξει στον μεγαλύτερο αγώνα του κόσμου.

Ο Ισπανός έχει αποκαλύψει πως θέλει να καταφέρει τον απόλυτο στόχο για έναν οδηγό αγώνων, να κερδίσει το Triple Crown. Για να το κάνει αυτό πρέπει να έχει κερδίσει το GP του Μονακό, το Indy 500 και τις 24H του Le Mans, πράγμα καθόλου εύκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Φέτος, ο Ισπανός θα αγωνιστεί στο Indy 500 με την ομάδα της Andretti και στα χρώματα της McLaren, ενώ θα λείψει από το GP του Μονακό που είναι την ίδια μέρα.

Ο οδηγός της McLaren, έχει συνδεθεί πολλές φορές στο παρελθόν για να οδηγήσει στο Le Mans, όμως υπήρξαν αρκετά εμπόδια που του το απέτρεψαν.

Τώρα, ο Webber έρχεται να δηλώσει πως ο Alonso δεν πρέπει να βιάζεται, καθώς έχει ακόμα πολλά χρόνια μπροστά του, ώστε να κατακτήσει και το Le Mans.

«Πιστεύω πως είναι αδύνατον να τρέξεις στην F1, στο Indycar και στο Le Mans την ίδια χρονιά. Φέτος θα τρέξει στο Indycar γιατί είναι για τον ίδιο πιο χαλαρωτικό. Προς το παρόν, για τον ίδιο η F1 δεν είναι πρόκληση. Οπότε έχει το μυαλό του και τη πείνα να δοκιμάσει κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό. Έχει χρόνο για το Le Mans. Είναι 36, σωστά; Μπορεί να το κάνει σε 10 χρόνια. Δεν βιάζεται. Πρέπει να πάρει τον χρόνο του για κατακτήσει το Indy και μετά να πάει στο Le Mans να κερδίσει. Μπορεί να πάρει πολύ, αλλά μπορεί να πάρει και έναν χρόνο. Τα τελευταία χρόνια και στους δύο αγώνες είδαμε ενδιαφέροντα σενάρια. Μπορεί να συμβαίνει κάθε 20 χρόνια αλλά αυτοί είναι οι αγώνες».

Όσο για το αν τα καταφέρει ο Ισπανός να κατακτήσει το Triple Crown, o Webber δήλωσε.

«Πιστεύω πως ναι, αν και ο χρόνος είναι σημαντικός παράγοντας».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles