spot_img

Αλλάζει «σπίτι» το GP Σαουδικής Αραβίας

Το GP Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να αλλάξει τοποθεσία τα επόμενα χρόνια, με τα σχέδια της πίστας να είναι εντυπωσιακά.

Από το 2021 παρακολουθούμε τους 20 ταχύτερους οδηγούς του πλανήτη να μάχονται στη Σαουδική Αραβία. Η διαδρομή που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα είναι το σιρκουί πόλης της Τζέντα στο οποίο τα μονοθέσια αναπτύσσουν πολύ υψηλές ταχύτητες.

Ανέκαθεν η Τζέντα ήταν μια προσωρινή λύση μέχρι ο αγώνας να αλλάξει σε νέα τοποθεσία, κοντά στην πρωτεύουσα Ριάντ. Αυτό αναμένεται να συμβεί το 2028, με τα σχέδια για την πίστα Κιντιγιά να είναι πλέον στο προσκήνιο. Πρόκειται για μία μόνιμη διαδρομή που κατά βάση θα είναι μια μόνιμη πίστα, ενώ θα έχει στοιχεία ενός σιρκουί πόλης. Οι Σαουδάραβες έχουν ως στόχο να φιλοξενήσουν εκεί τα κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη.

Σχεδιαστής της πίστας Κιντιγιά είναι ο διάσημος Herman Tilke, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία πολλών διαδρομών που βρίσκονται στο καλεντάρι της Formula 1. Όμως δεν είναι ο μόνος που υπεύθυνος για το νέο στολίδι της Σαουδικής Αραβίας, καθώς συνέβαλε και ο πρώην οδηγός, Alex Wurz.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την προεπισκόπησή μας για τη νέα σεζόν. Ακούστε τη στο παρακάτω βίντεο. 

Η διαδρομή θα αποτελείται από 21 στροφές, ενώ αναμένεται να έχει μήκος πάνω από 7 χιλιόμετρα. Ο σχεδιασμός της Κιντιγιά εμπνέεται από άλλες διαδρομές του πλανήτη και θα έχει μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Μάλιστα, η πρώτη στροφή η οποία έχει προσωνύμιο «λεπίδα» θα είναι μια ανηφόρα 70 μέτρων.

Η τοποθεσία που θα κατασκευαστεί η πίστα βρίσκεται 48 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Ριάντ. Πρόκειται για ένα μέρος στο οποίο αναμένεται τεράστια ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια μέσω της πρωτοβουλίας Saudi Vision 2030, στο οποίο θα δημιουργηθεί ουσιαστικά μία νέα πόλη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles