spot_img

«Χοντραίνει» το ζήτημα με τον Horner – Ήθελαν να τον απολύσουν από τη Red Bull

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει πλέον η υπόθεση ανάρμοστης συμπεριφοράς του Christian Horner, καθώς η Red Bull Racing «βυθίζεται» στην κρίση και το διχασμό.

Οι εξελίξεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στη Red Bull Racing, καθώς η «υπόθεση Horner» βρίσκεται σε ρόλο… πρωταγωνιστή του σπορ. Παρά το γεγονός πως η έρευνα για το ζήτημα απάλλαξε τον Χόρνερ από οποιαδήποτε ευθύνη.

Οι πληροφορίες ωστόσο διαρρέουν η μία μετά την άλλη. Σύμφωνα με το motorsport-total, η «μαμά» Red Bull ήταν έτοιμη από τις 2 Φεβρουαρίου να απαλλάξει τον Christian Horner από τα καθήκοντά του. Ο CEO της Red Bull, Oliver Mintzlaff ήθελε τον Horner εκτός της αγωνιστικής ομάδας. Μάλιστα, η ανακοίνωση της απόλυσής του είχε ήδη συνταχθεί και ήταν έτοιμη προς δημοσίευση.

Στόχος ήταν να μην ζημιωθεί η ούτε εικόνα του Horner ενώ η υπόθεση είχε γίνει μείζον ζήτημα εντός της εταιρείας. Σε δευτερεύοντα χρόνο θα γίνονταν δηλώσεις στον Τύπο από παράγοντες πως η αποδέσμευση του Horner ήταν για λόγους υγείας, ώστε να μη βγει στο προσκήνιο η καταγγελία της εργαζόμενης.

Ωστόσο ο 50χρονος Βρετανός δεν ήθελε να αποδεχθεί ένα τέτοιο σενάριο και ειδοποίησε τους δικηγόρους ώστε να παρέμβουν. Έτσι, η ανακοίνωση «αποχώρησης» του δεν δημοσιεύθηκε ποτέ. Έπειτα επικαλέστηκε όρο στο συμβόλαιό του που προβλέπει εξωτερική έρευνα σε περίπτωση που ασκηθούν κατηγορίες όπως αυτές από την υπάλληλο της Red Bull Racing.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Business F1, υπάρχουν αμφιβολίες για την ακεραιότητα της έρευνας και αν το αποτέλεσμά της καθρεπτίζει την αλήθεια. Εμπλέκει μάλιστα και τους Ταϊλανδούς που κατέχουν το 51% της Red Bull. Επιπρόσθετα, αναφέρεται για πρώτη φορά το όνομα της καταγγέλλουσας, η οποία κατέρρευσε με λυγμούς στο περιθώριο Grand Prix κι έτσι έγινε γνωστή σε συναδέλφους της η ανάρμοστη συμπεριφορά του επικεφαλής της Red Bull Racing.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την προεπισκόπησή μας για τη νέα σεζόν. Ακούστε τη στο παρακάτω βίντεο. 

Στα κεντρικά της Red Bull, πίστεψαν πως ακόμη και μέσω εξωτερικής έρευνας δεν υπήρχε περίπτωση ο Horner να κρατήσει τη θέση του. Βλέποντας λοιπόν την έκβαση της έρευνας, αρκετοί που γνώριζαν στοιχεία της υπόθεσης έμειναν έκπληκτοι.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το ζήτημα δεν πρόκειται να λήξει σύντομα. Μετά το πέρας του Grand Prix, ο Jos Verstappen εξαπέλυσε επίθεση προς τον Horner ζητώντας εμμέσως την απομάκρυνσή του.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles