spot_img

Alonso: «Απίστευτο αποτέλεσμα και η αδρεναλίνη στα ύψη»

Ένα τρομερό ξεκίνημα στο 2023 έκανε ο Fernando Alonso στο Grand Prix Μπαχρέιν όπου πέτυχε το πρώτο βάθρο του με την Aston Martin αποδεικνύοντας πως η ομάδα έχει βελτιώσει δραστικά το μονοθέσιό της.

Ο Fernando Alonso είχε ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμεί να αγωνίζεται στη Formula 1 αν είναι να συμβιβάζεται με μέτριο μονοθέσιο και αποτελέσματα. Αυτός ήταν και βασικός λόγος που στο τέλος της σεζόν του 2022 έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Alpine. Κυριολεκτικά ο Ισπανός δεν περίμενε λεπτό και μετά την αυλαία του περσινού Πρωταθλήματος και μετακινήθηκε αμέσως στις εγκαταστάσεις της Aston Martin πανέτοιμος να βοηθήσει την νέα του ομάδα.

Στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν ο Alonso απέδειξε όχι μόνο πόσο έχει βελτιωθεί η απόδοση της AMR23, αλλά και πόσο διψασμένος είναι για επιτυχίες.

«Είναι εκπληκτικό αποτέλεσμα και αγωνιστικό τριήμερο για την ομάδα να τερματίζουμε στο βάθρο από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Είναι τρομερό για την Aston Martin όσα πετύχαμε μέσα στο χειμώνα και έχουμε το δεύτερο καλύτερο μονοθέσιο στον πρώτο αγώνα.»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #108 με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών στο Μπαχρέιν.

Ο Alonso μας χάρισε απολαυστικές μάχες στην πίστα σ’ ένα ανιαρό αγώνα όπου ο ρυθμός της Red Bull Racing ήταν σε άλλο επίπεδο. Η AMR23 είχε καλύτερο ρυθμό από τις Mercedes-AMG και Scuderia Ferrari και σε συνδυασμό με το ταλέντο και την εμπειρία του 2φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή ήταν η συνταγή της επιτυχίας. Ο Alonso όπως τον ακούσαμε και στα team radio απόλαυσε κάθε λεπτό του αγώνα.

«Ξεκάθαρα θα ήθελα πάρα πολύ να εκκινήσω από την πρώτη θέση και μετά να αξιοποιήσω το ρυθμό του μονοθεσίου. Δεν είχαμε και το καλύτερο ξεκίνημα στον αγώνα σήμερα. Αυτό βέβαια έκανε τον αγώνα λίγο πιο ενδιαφέρον, γιατί έπρεπε να κερδίσουμε θέσεις. Η αδρεναλίνη ήταν στα ύψη και πιστεύω ο κόσμος το απόλαυσε όσο εμείς»

Την τρομερή εμφάνιση της Aston Martin συμπλήρωσε και ο Lance Stroll που τερμάτισε στην 6η θέση. Μέχρι και την Παρασκευή ήταν άγνωστο αν ο Καναδός οδηγός θα ήταν σε θέση να αγωνιστεί λόγω των τραυματισμών που υπέστη στα χέρια του, όπου και χειρουργήθηκε. Τον είδαμε μάλιστα να χρειάζεται βοήθεια για να βγει από το μονοθέσιο. Παρά τις δυσκολίες ο Stroll έκανε ένα τρομερό αγώνα και ο Alonso αναγνώρισε την αφοσίωση του.

«Ο Stroll αξίζει επίσης πολλά συγχαρητήρια. Πριν δώδεκα μέρες έκανε χειρουργείο και σήμερα πάλεψε σκληρά στην πίστα. Μπράβο του!»

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles