spot_img

Alonso: «Δεν θα είμαι ξανά εκτός βάθρου»

Ο Fernando Alonso δήλωσε πως μετά το κακό GP Ισπανίας δεν πρόκειται να τερματίσει πιο κάτω από τις τρεις πρώτες θέσεις.

Το Grand Prix Ισπανίας του 2023 αποδείχθηκε ο χειρότερος αγώνας του Fernando Alonso στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. O Ισπανός είχε κακές κατατακτήριες δοκιμές, ενώ στον αγώνα δεν έδειξε το πρόσωπο των προηγούμενων αγώνων. Στα τελικά αποτελέσματα έμεινε στην 7η θέση, πίσω από τον teammate του, Lance Stroll.

Η διαφορά του από τον νικητή του Grand Prix, Max Verstappen, ήταν πάνω από ένα λεπτό στα τελικά αποτελέσματα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μέρους του αγώνα επέβαλε στον εαυτό του team orders, κάτι το οποίο εξέπληξε αρκετό κόσμο που περίμενε τον Ισπανό να επιτεθεί στον Stroll για την 6η θέση.

Ο Alonso ρωτήθηκε για την επιλογή του να μην επιχειρήσει να προσπεράσει τον teammate του, με τον 41χρονο να απαντά.

«Πιστεύω πως ήμουν λίγο πιο γρήγορος, ένα με δύο δέκατα του δευτερολέπτου με 10 γύρους για το τέλος. Όταν πλησιάζεις ένα μονοθέσιο, επηρεάζεσαι από τον ακάθαρτο αέρα. Πλήγωσα ένα πάτωμα το Σάββατο, δεν ήθελα να κάνω το ίδιο σήμερα ούτε ο Stroll να κάνει κάτι τέτοιο αν αμυνόταν. Για εμάς ήταν το ίδιο αποτέλεσμα όποιος κι αν ήταν μπροστά, πήραμε τους ίδιους βαθμούς. Το να τερματίσουμε όπως ήμασταν στην πίστα ήταν η σωστή επιλογή».

Όταν ρωτήθηκε αν ο ρυθμός της Aston Martin στην Ισπανία τον ανησυχεί ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, ο Alonso απάντησε.

«Δεν θα ξανασυμβεί αυτό, να τερματίσω εκτός βάθρου. Ήταν ο τελευταίος αγώνας που δεν πήρα βάθρο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τον κόσμο της Formula 1. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles