spot_img

Alonso: «Η Alpine αξίζει να βρίσκεται ψηλότερα»

Ο δύο-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Fernando Alonso, δήλωσε πως η ομάδα του, Alpine, πρέπει να βρίσκεται ψηλότερα στην κατάταξη μετά τους πρώτους αγώνες του 2022.

Το ξεκίνημα του 2022 είναι θετικό για την Alpine. Η γαλλική ομάδα βρίσκεται στην 4η θέση του Πρωταθλήματος κατασκευαστών με 16 πόντους. Θα μπορούσε να έχει περισσότερους, όμως η εγκατάλειψη του Fernando Alonso στο GP Σαουδικής Αραβίας στοίχισε έναν ακόμα τερματισμό στην πρώτη δεκάδα. Σε ό,τι αφορά τους οδηγούς, ο Fernando Alonso βρίσκεται στην 13η θέση του Πρωταθλήματος, με τον teammate Esteban Ocon να βρίσκεται 7 θέσεις ψηλότερα (6η θέση). Ο Fernando Alonso έκανε δηλώσεις, όπου δήλωσε πως δεν αξίζει στην Alpine η συγκομιδή που έχει έως τώρα:

Αξίζουμε να είμαστε πολύ ψηλότερα στην κατάταξη μετά από δύο αγώνες. Το μονοθέσιό μας είναι καλό, έως τώρα, και η απόδοσή μας στη διάρκεια των τριημέρων είναι επίσης καλή. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (GP Σαουδικής Αραβίας) ήταν απογοητευτικό, καθώς φαινόταν πως θα καταλάβουμε εύκολα την 6η θέση, μέχρι που είχαμε την εγκατάλειψη. Ήταν αποθαρρυντικό, όμως μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με το συνολικό ρυθμό μας μέχρι τώρα. Οι Κυριακές είναι οι μέρες που συγκεντρώνουμε πόντους, συνεπώς απλά πρέπει τότε να τους εξασφαλίζουμε. Όλη η ομάδα δουλεύει σκληρά για να είμαστε σίγουροι πως θα διατηρήσουμε το κορυφαίο επίπεδο απόδοσής μας.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Ο ερχόμενος αγώνας της Formula 1, το GP Αυστραλίας, επιστρέφει στο πρόγραμμα μετά το 2019, με τη χάραξη του Albert Park να έχει υποστεί κάποιες αλλαγές. Κυριότερη όλων αποτελεί η αλλαγή στο chicane των (πρώην) στροφών 9 και 10, στη θέση του οποίου υπάρχει μια γρήγορη καμπή με τα μονοθέσια να περνούν από αυτή με τέρμα γκάζι. Ο Fernando Alonso πιστεύει πως οι αλλαγές μπορούν να βοηθήσουν στη διεξαγωγή ενός πιο συναρπαστικού αγώνα.

Έχει περάσει λίγος καιρός, όμως είμαστε όλοι χαρούμενοι που επιστρέφουμε (στην Αυστραλία). Συνήθως αποτελούσε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, συνεπώς θα είναι ενδιαφέρον να δούμε εάν ο καιρός διαφέρει συγκριτικά με ό,τι είχαμε βιώσει παλαιότερα στη Μελβούρνη. Μου αρέσει η πίστα και παρόλο που είναι δύσκολο να προσπεράσεις, έχουν συμβεί αλλαγές για να τα αυξήσουν (τα προσπεράσματα), επομένως θα δούμε πώς ο αγώνας μπορεί να διαμορφωθεί. Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως δεν θα δούμε το ίδιο πλήθος από προσπεράσματα που είδαμε στα GP Μπαχρέιν και Σαουδικής Αραβίας. Όμως, με αυτά τα μονοθέσια φαίνεται πως είναι ευκολότερο να ακολουθήσεις (το προπορευόμενο), συνεπώς στη θεωρία θα είναι πιο εύκολο να προσπαθήσεις να περάσεις εδώ (GP Αυστραλίας), συγκριτικά με το παρελθόν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Alpine δεν είναι κοντά στη διεκδίκηση νικών στο ξεκίνημα του 2022, όμως αποτελεί την πιο σταθερή ομάδα του midfield στη διεκδίκηση πόντων και βρίσκεται στην 4η θέση στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles