spot_img

Alonso: «Καλύτερος ο αγώνας στην Κίνας από την Αυστραλία»

Ο Fernando Alonso χαρακτήρισε «εκπληκτικό» τον αγώνα του στην Κίνα, πριν εγκαταλείψει από την όγδοη θέση.

Ο Ισπανός οδηγός της McLaren, πραγματοποίησε μια εξαιρετική εκκίνηση και μαζί με τον Max Verstappen ήταν οι δύο που κέρδισαν τις περισσότερες θέσεις.

Ο Alonso βρισκόταν σε πολύ καλή θέση να πάρει βαθμούς στην Κίνα, όμως ένα πρόβλημα αξιοπιστίας τον έθεσε εκτός μάχης. Ο Ισπανός μίλησε για τον αγώνα του:

«Καταπληκτικός. Πίστευα πως η απόδοση στην Αυστραλία δεν μπορεί να επαναληφθεί και εδώ ήταν το ίδιο ή και καλύτερα. Οι συνθήκες βοήθησαν και το εκμεταλλευτήκαμε. Άλλοι οδηγοί έχαναν τον έλεγχο δεξιά κι αριστερά και κερδίζαμε τσάμπα θέσεις. Όταν η πίστα ήταν βρεγμένη, είχαμε πολύ καλό ρυθμό και παρά τη τελική ταχύτητα είναι καταπληκτικό. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μου έχουν συμβεί».

Ο Alonso πιστεύει πως θα έδινε μάχη για βαθμούς, όμως ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος με το γεγονός πως κράτησε τον Valteri Bottas πίσω του για αρκετή ώρα.

«Πιστεύω πως θα δίναμε μάχη με τον Perez και τον Magnussen για τους τελευταίους βαθμούς. Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να σκοράρουμε βαθμούς με έναν καταπληκτικό τρόπο, γιατί το να είμαι μπροστά από τον Bottas και να μην μπορεί να με περάσει για δυο-τρεις γύρους, ήταν από τα πιο σουρεαλιστικά πράγματα που μου έχουν συμβεί. Ήταν περίπου 300 μέτρα πίσω μου και με πέρασε στην ευθεία, αλλά μετά μπορούσα να κρατηθώ μαζί του στον επόμενο γύρο».

Παρά τη διπλή εγκατάλειψη, η McLaren έχει λόγους να χαμογελάει, καθώς έδειξε σημάδια ανάκαμψης και η σταθερή παρουσία στη 10άδα με καλό ρυθμό, μόνο καλό σημάδι μπορεί να αποτελεί.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles