spot_img

GP Κίνας Race: O Hamilton νίκησε έναν εντυπωσιακό αγώνα

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Κίνας, παίρνοντας τη πρώτη φετινή του νίκη και πέρασε στη κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes έκανε ένα εντυπωσιακό αγώνα, καθώς δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο, ακόμα κι όταν έφυγε το SC κάνοντας και το τρίτο Grand Slam της καριέρας του. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Sebastian Vettel με τη Ferrari, κάνοντας έναν εντυπωσιακό αγώνα ανάκαμψης, καθώς είχε βρεθεί στην αρχή του αγώνα 6ος. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Max Verstappen, ο οποίος είχε ωραία μάχη με τον teammate του μέχρι το τέλος.

Οι Ricciardo, Raikkonen και Bottas ακολούθησαν ακριβώς πίσω τους, ενώ τη βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσαν οι Sainz, Magnussen, Perez και Ocon.

Με αυτή του τη νίκη, ο Hamilton ανέβηκε στη 1η θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με τον Vettel στους με 43 βαθμούς.

Στην εκκίνηση ο Hamilton πετάχτηκε καλύτερα, ενώ ο Vettel έδωσε τη δική του μάχη με τον Bottas για την 2η θέση. Ο Ricciardo πέρασε τον Raikkonen, ενώ οι Verstappen και Alonso ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της εκκίνησης.

Όμως, στον πρώτο γύρο δεν έλειψαν οι επαφές, με τον Perez να εμβολίζει τον Stroll, με τον Καναδό να βγαίνει εκτός αγώνα. Αυτό οδήγησε τους αγωνοδίκες να βγάλουν το VSC, με πολλούς οδηγούς, μεταξύ αυτών, τον Vettel να μπαίνουν για στεγνά ελαστικά.

Όμως, με το που έφυγε το VSC, ο Antonio Giovinazzi έχασε τον έλεγχο στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού και διέλυσε το μονοθέσιό του για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Ως αποτέλεσμα το SC έκανε την εμφάνισή του, με τους κορυφαίους και όλοι αμέσως μπήκαν για αλλαγή ελαστικών. Όπως ήταν λογικό, έγιναν ανακατατάξεις, με τον Hamilton στη 1η θέση, τον Ricciardo στη 2η θέση και τον Raikkonen στη 3η.

Στην επανεκκίνηση, ο Verstappen πέρασε τον Raikkonen για τη 3η θέση, ενώ πίσω του ήταν οι δύο Ferrari, με τους Sainz, Alonso, Perez, Magnussen και Kvyat να συμπληρώνουν τη 10άδα. Την ίδια ώρα ο Bottas είχε έξοδο και έπεσε στην 11η θέση.

Η μάχη των Red Bull και Ferrari ήταν συναρπαστική, με τον Verstappen να έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και να περνά τον teammate του και να απομακρύνεται. Οι δύο πρώτοι άνοιξαν τη διαφορά, με τους Raikkonen και Vettel να μην μπορούν να προσπεράσουν τον Ricciardo.

H ώρα περνούσε, με τις δύο Ferrari να μην μπορούν να βρεθούν αρκετά κοντά στον Ricciardo, με τον Vettel να αποφασίζει να επιτεθεί και κατάφερε να περάσει τον teammate του και αμέσως έπιασε τον οδηγό της Red Bull. Και πράγματι, δύο γύρους μετά επιτέθηκε από την εξωτερική στον Ricciardo και κατάφερε να κάνει ένα εκπληκτικό προσπέρασμα για την 3η θέση. Μάλιστα οι δύο οδηγοί είχαν και επαφή.

Ο Vettel έφτασε αρκετά γρήγορα τον Verstappen, αλλά ο Ολλανδός έκανε λάθος στα φρένα της πίσω ευθείας και επέτρεψε στον Γερμανό να τον περάσει. Έναν γύρο αργότερα, ο οδηγός της RBR μπήκε στα pit για super soft γόμα ελαστικών και βγήκε πίσω από τον Bottas. Δεν άργησε όμως η στιγμή που θα έκανε την επίθεσή του και στη στροφή 4 με μια εντυπωσιακή βουτιά πέρασε τον οδηγό της Mercedes.

Ενώ, δυστυχώς για την McLaren, o Fernando Alonso εγκατέλειψε τον αγώνα από μια πολύ δυνατή 8η θέση και έχασε την ευκαιρία για μερικούς βαθμούς.

Ο Vettel μπήκε στα pit για αλλαγή ελαστικών στον 34ο γύρο, ενώ ο Hamilton τον ακολούθησε  δύο γύρους αργότερα, παραμένοντας στη 1η θέση. Μόνο ο Raikkonen δεν είχε μπει για δεύτερη φορά, με τις δύο Red Bull πίσω από τον Vettel, επίσης με φρέσκο σετ.

Η Ferrari φαίνεται πως ακολούθησε λάθος στρατηγική με τον Φιλανδό, καθώς μπήκε στα pit για super soft ελαστικά και βγήκε στην 6η θέση, πίσω από τον Sainz.

Στους τελευταίους 15 γύρους, ο Vettel ξεκίνησε την αντεπίθεσή του στον Hamilton, με τη διαφορά στον 43ο γύρο να είναι στα 7 δευτερόλεπτα. Ο Hamilton όμως απάντησε αμέσως και με ταχύτερο γύρο εκτόξευσε τη διαφορά πάνω από τα 8 δευτερόλεπτα. Την ίδια ώρα, Raikkonen και Bottas προσπέρασαν τον Sainz και ξεκίνησαν το κυνήγι των Red Bull.

Οι γύροι περνούσαν και στη κορυφή δεν είχαμε καμία εξέλιξη, με τις δύο Red Bull να βρίσκονται πολύ κοντά, ενώ πιο πίσω ο Magnussen είχε ανέβει 8ος και ο Ocon 10ος.

Στο τέλος, ο Ricciardo είχε κολλήσει πίσω από τον Verstappen και επιχείρησε προσπέρασμα στον τελευταίο γύρο, αλλά δεν κατάφερε να βρεθεί στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Έτσι, ο Hamilton πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού και πήρε την 54η νίκη στην καριέρα του.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles