spot_img

Alonso: «Πιο κοντά μου ο Vandoorne απ’ό,τι ο Raikkonen»

Ο Fernando Alonso πιστεύει πως ο Stoffel Vandoorne είναι πιο κοντά του σε απόδοση απ’ότι προηγούμενοι teammates του.

Ο Ισπανός διανύει μια δύσκολη περίοδο στην McLaren, καθώς στη μετά Honda εποχή το μονοθέσιο της ομάδας του Woking δεν είναι στο επίπεδο που επιθυμούν. Στην αρχή της σεζόν ο Alonso ήταν στο Q3, όμως στις κατατακτήριες για το GP Γερμανίας ήταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο μακριά από τη 10η θέση.

Όμως, ο δύο φορές πρωταθλητής έχει ένα ξεχωριστό ρεκόρ, μιας και είναι ο μοναδικός οδηγός φέτος που δεν έχει χάσει σε κατατακτήριες από τον teammate του και το σερί ξεκίνησε πέρυσι στη Σιγκαπούρη. Η απόδοση του Stoffel Vandoorne ιδιαίτερα το Σάββατο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά του, πράγμα που επηρεάζει και τον αγώνα του την Κυριακή.

Ο Alonso από την άλλη, έχοντας όλα τα δεδομένα της τηλεμετρίας, λέει και πιστεύει πως ο teammate του είναι πιο κοντά απ’όσο δείχνουν τα χρονόμετρα.

Εάν δούμε προηγούμενους teammates που είχα, ήταν πολύ πιο πίσω απ΄ότι είναι ο Stoffel τώρα. Το 2014 η διαφορά με τον Kimi σε κάθε αγώνα ήταν στα έξι με επτά δέκατα συνεχώς. Τώρα με τον Stoffel είμαστε πολύ πιο κοντά. Ήρθε στην F1 σε μια δύσκολη χρονιά, με ένα δύσκολο μονοθέσιο και το ίδιο ισχύει και φέτος. Αλλά είναι εντάξει και όταν το μονοθέσιο του έχει την κανονική απόδοση, τότε θα είμαστε πολύ πιο κοντά. Δεν πιστεύω όμως πως η τωρινή του απόδοση του κάνει κακό στη φήμη του. Εδώ αλλά και στο Silverstone το μονοθέσιο του δεν αποδίδει όπως πρέπει. Ως ομάδα ψάχνουμε να βρούμε το πρόβλημα ώστε να έχουμε και τα δύο μονοθέσια στην ίδια απόδοση.

Ο Vandoorne είχε σύμφωνα με τον ίδιο μια από τις χειρότερες του Παρασκευές στο GP Γερμανίας και σήμερα θα εκκινήσει από την 18η θέση. Συγκρίνοντας όμως τη μέση διαφορά μεταξύ του Alonso φέτος, είναι στα 0.3s του δευτερολέπτου. Το 2014, όταν ο Alonso ήταν teammate με τον Raikkonen, o Ισπανός επικράτησε στους 16 από τους 19 αγώνες εκείνης της χρονιάς, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στο μισό δευτερόλεπτο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles