spot_img

Alonso: «Τα ίδια έκανε ο Hamilton στον Rosberg»

Σε δηλώσεις του μετά τη σύγκρουση που είχε με το Lewis Hamilton στο GP Βελγίου, ο Fernando Alonso σύγκρινε το δικό τους συμβάν με μία ανάλογη επαφή που είχε ο Βρετανός στο παρελθόν με το Nico Rosberg.

Ο πρώτος γύρος του φετινού GP Βελγίου είχε «δράματα» στο τέλος του sector 1 και, πιο συγκεκριμένα, στη στροφή Les Combes. Ο Lewis Hamilton επιχείρησε να περάσει το Fernando Alonso από την εξωτερική, όμως πήρε μία πολύ κλειστή γραμμή και συγκρούστηκε με την Alpine του Ισπανού. Ο τελευταίος ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος και αποκάλεσε «βλάκα» στην ενδοεπικοινωνία τον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Το συμβάν των δύο κορυφαίων οδηγών έφερε μνήμες από το 2007, όταν δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις ως teammates στη McLaren.

Ο Lewis Hamilton, προς τιμήν του, ανέλαβε την ευθύνη για το συμβάν σε δηλώσεις του μετά το τέλος του GP Βελγίου. Ο Fernando Alonso τοποθετήθηκε και αυτός, σε δηλώσεις που μετέφερε η ιστοσελίδα GPFans.com.

«Νομίζω πως για εμένα ήταν ένα μικρό λάθος από την πλευρά του να κλείσει τη γραμμή του με αυτόν τον τρόπο στη στροφή 5 (Les Combes). Έχουμε δει πολλές φορές οδηγούς να βρίσκονται παράλληλα σε εκείνο το σημείο. Συνέβη το ίδιο ανάμεσα σε αυτόν (Hamilton) και το Rosberg πριν λίγα χρόνια, συνεπώς αυτή τη φορά ήταν το ίδιο πράγμα».

Ακούστε τη νέα εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Βελγίου

Ο Fernando Alonso ρωτήθηκε εάν τέτοιες επαφές θεωρούνται, από τη δική του μεριά, ως φυσιολογικές και συμφώνησε.

«Ναι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Ειδικότερα σε αυτή τη στροφή, υπάρχουν πολλά πράγματα που εξελίσσονται εκείνη τη στιγμή και οι οδηγοί συνηθίζουν να κόβουν τη στροφή 6 και να επανέρχονται στην πίστα στην 7, επομένως είναι ένα δύσκολο σημείο στην πίστα σίγουρα. Δεν έχω να πω κάτι, ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν, όμως είμαι λυπημένος. Όποτε ξεκινάω από τη 2η ή 3η θέση πάντα συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και, όταν είμαι στη 12η ή 13η θέση, έχω έναν καθαρό αγώνα. Ήθελα να έχω έναν καθαρό αγώνα και δυστυχώς ξεκινήσαμε πολύ νωρίς με αυτό το συμβάν. Έπειτα, είχαμε μία επιθετική στρατηγική, κάνοντας pitstop πολύ νωρίς κάθε φορά. Δε νομίζω πως ήταν το πιο έξυπνο πράγμα, όμως στο τέλος ήμασταν στην πρώτη πεντάδα, κάτι που κάνει καλό το τριήμερο για εμάς».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Fernando Alonso σημείωσε το καλύτερό του φετινό αποτέλεσμα τερματίζοντας στην 5η θέση στο GP Βελγίου, ισοφαρίζοντας την επίδοση που είχε και στο GP Μ. Βρετανίας. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles