spot_img

Ανακοινώθηκαν οι επιλογές ελαστικών για το GP του Μονακό

Ο έκτος αγώνας της χρονιάς είναι ο πρώτος στον οποίο οι ομάδες θα επιλέξουν τα σετ ελαστικών, με την ultra-soft να κυριαρχεί.

Η αλλαγή των ελαστικών για το 2017, οδήγησε την Pirelli να επιλέξει τα σετ ελαστικών για τους οδηγούς στους πέντε πρώτους αγώνες. Συνολικά ο κάθε οδηγός έχει 13 σετ στη διάθεσή του σε κάθε GP, με τα 10 να είναι επιλογή των ομάδων.

Οι επιλογές για τους στενούς δρόμους του Μονακό, είναι η ultra-soft (μoβ), η super-soft (κόκκινη) και η soft (κίτρινη).

Τις πιο ακραίες επιλογές, φαίνεται να τις έχουν οι Red Bull, Williams και Renault, καθώς θα έχουν 11 σετ από την ultra-soft γόμα ελαστικών. Φέτος οι γόμες είναι ένα κλικ πιο σκληρές από πέρυσι, με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Στο Μονακό, η φθορά είναι ελάχιστη.

Στη μεγάλη μάχη της κορυφής, Mercedes και Ferrari έχουν επιλέξει διαφορετική στρατηγική. Οι Γερμανοί θα έχουν 9 σετ της ultra-soft γόμας και 3 σετ της super-soft, ενώ οι Ιταλοί 10 σετ ultra-soft και 2 super-soft.

O Jenson Button που επιστρέφει στην ενεργό δράση μόνο για το Μονακό, αντικαθιστώντας τον Fernando Alonso, θα έχει στη διάθεση του 10 σετ ultra-soft, 1 super-soft και 2 soft. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles