spot_img

Ανάμεικτα συναισθήματα στη Ferrari μετά τις κατατακτήριες

Οι οδηγοί της Ferrari, Charles Leclerc και Carlos Sainz είχαν ανάμεικτα συναισθήματα μετά τις κατατακτήριες του GP Ολλανδίας.

Ο Carlos Sainz απέδωσε τα εύσημα στους μηχανικούς της Ferrari που κατάφεραν να έχουν έτοιμο το μονοθέσιό του μετά το ατύχημά του στο FP3, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήταν «ίσως το πιο εντυπωσιακό πράγμα που έχει δει ως οδηγός αγώνων».

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes σκοπεύει να χρησιμοποιήσει διαφορετικές στρατηγικές στον αγώνα

Η ανησυχία γα το μονοθέσιο του Ισπανού οδηγού μετά τη σύγκρουση με τα προστατευτικά ελαστικά στο FP3 ήταν μεγάλη, οι μηχανικοί της Ferrari όμως μπόρεσαν να επισκευάσουν εγκαίρως τη ζημιά που προκλήθηκε. Το Σάββατο ολοκληρώθηκε θετικά για την ιταλική ομάδα, με τον Charles Leclerc να βρίσκεται στην 5η και τον Carlos Sainz στην 6η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Ολλανδίας. Οι δύο οδηγοί της Ferrari είχαν όμως ανάμεικτα συναισθήματα μετά το Q3 που τους χώριζαν μόλις 0,010s.

Σε δηλώσεις μετά τη διαδικασία, ο Sainz τοποθετήθηκε σχετικά με τη δουλειά των μηχανικών.

Ήταν τρελό να βλέπω τους μηχανικούς να δουλεύουν με τέτοιο ρυθμό για να είναι έτοιμο το μονοθέσιο και να επιστρέψω στην πίστα. Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που έχω δει ως οδηγός αγώνων. Ήταν μεγάλη η ένταση που υπήρχε, μπορούσες όμως να δεις τους πάντες συγκεντρωμένους στο μονοθέσιό μου για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις επισκευές και να βγω ξανά στην πίστα. Τελικά, τα κατάφεραν, οπότε η σημερινή μου επίδοση (στις κατατακτήριες δοκιμές) είναι αφιερωμένη σε αυτούς. Ειλικρινά τους θαύμασα υπερβολικά σήμερα και ελπίζω πως θα μπορέσω να τους το ανταποδώσω στον αγώνα όπως έκανα και στις κατατακτήριες δοκιμές. Είναι καλό αποτέλεσμα, ειδικά μετά το ατύχημα στο FP3. Προφανώς έχασα αρκετή αυτοπεποίθηση λόγω αυτού, υπήρχε πίεση λίγα λεπτά πριν το Q1, δεν ήμουν σίγουρος αν θα μπορέσω να βγω στην πίστα. Ήταν ίσως οι πιο απαιτητικές κατατακτήριες δοκιμές της σεζόν, αλλά και της καριέρας μου, με την πίεση που υπήρχε. Όμως, καταφέραμε να ανακάμψουμε και στο Q3 έχασα την πρώτη 5αδα για χιλιοστά, οπότε ήταν δυνατή ανάκαμψη και είμαι περήφανος γι’ αυτό.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βελγίου.

Ο Sainz ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίδοσή του στις κατατακτήριες δοκιμές, όμως ο teammate του Charles Leclerc ήθελε κάτι παραπάνω από την 5η θέση. Πιστεύει πως οι τελευταίες αλλαγές στο στήσιμο του μονοθεσίου “έδωσαν” την 4η θέση στον Pierre Gasly.

Είμαι γενικά χαρούμενος με το γύρο μου. Η αλήθεια, όμως, είναι πως ίσως ήμασταν λίγο υπερβολικοί με τις ρυθμίσεις στην εμπρός πτέρυγα για την τελευταία προσπάθεια, κάτι που οδήγησε στο να χάνω ελαφρώς το πίσω μέρος. Συνολικά ήταν ένας καλός γύρος, είναι κρίμα όμως που χάσαμε την 4η θέση. Τουλάχιστον ξεκινάμε από την καθαρή αγωνιστική γραμμή και ίσως μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε. Θα είναι δύσκολο, η Alpha Tauri είναι επίσης πολύ γρήγορη αυτό το τριήμερο, οπότε θα είναι ωραίος αγώνας.

Εκτός από την επίδοση της Ferrari και τις θέσεις 5 και 6 στην εκκίνηση, η ιταλική ομάδα έχει καλά νέα και από τη μεριά της McLaren. Η αντίπαλη ομάδα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών δεν είχε καλό αποτέλεσμα στις κατατακτήριες δοκιμές, οπότε είναι πολύ πιθανή η ανάκτηση της 3ης θέσης στη βαθμολογία από τη Scuderia.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε το GP Long Beach για το πρωτάθλημα Formula 2 του iFL.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles