spot_img

Η Mercedes σκοπεύει να χρησιμοποιήσει διαφορετικές στρατηγικές στον αγώνα

Μετά την απώλεια της pole position από τον Max Verstappen, η Mercedes εξετάζει τις πιθανές στρατηγικές για να επιλέξει αυτή που θα της φέρει τη νίκη στο GP Ολλανδίας.

Στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, η πρώτη pole position στην πίστα Zandvoort μετά το 1985 κατέληξε στον τοπικό ήρωα Max Verstappen μόλις για 0,038s. Η απουσία, όμως, του Perez από την κορυφή, αλλά και η εξασφάλιση των θέσεων 2 και 3 από τη Mercedes, είναι μια κατάσταση που σκοπεύουν να το εκμεταλλευτούν στη γερμανική ομάδα, σύμφωνα με τον Lewis Hamilton.

Χωρίς αμφιβολία θα είναι δύσκολος ο αγώνας. Νομίζω πως η Red Bull ήταν λίγο πιο γρήγορη στην προσομοίωση αγώνα, όμως η πίστα δεν προσφέρεται για προσπεράσματα. Επομένως, η στρατηγική αναμένεται να παίξει μεγάλο ρόλο, όπως και η διαχείριση των ελαστικών. Η εκκίνηση αναμένεται διασκεδαστική.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο 7 φορές παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν ευχαριστημένος από την ελάχιστη διαφορά που είχε από τον Max Verstappen, κάτι που ήρθε σε αντίθεση με την εικόνα του FP3, όταν η διαφορά τους ήταν πάνω από 0,5s.

Ο τελευταίος μου γύρος (στο Q3), ειδικά στο δεύτερο και τρίτο sector, ήταν στο απόλυτο όριο. Δεν μπορούσα να πάω πιο γρήγορα. Επομένως, ήμουν πολύ χαρούμενος με την προσπάθειά μου. Ήταν πολύ καλό που ήμασταν τόσο κοντά γιατί προφανώς ήταν πολύ μακριά ο ρυθμός τους σ’ ένα σημείο. Ακόμα πιστεύω, πάντως, πως αν είχαμε ακόμα μια διαδικασία θα πηγαίναμε όλοι γρηγορότερα, πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε λίγο χρόνο ακόμα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βελγίου.

Για να καταφέρει να «κλέψει» τη νίκη η Mercedes, πρέπει να χρησιμοποιήσει διαφορετικές στρατηγικές για τους οδηγούς της σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Toto Wolff:

Νομίζω πως είμαστε ικανοποιημένοι με τις θέσεις που έχουμε στη σειρά εκκίνησης. Ο Lewis έχασε πολύ έδαφος με το πρόβλημα που αντιμετώπισε την Παρασκευή στο τέλος όμως έκανε έναν πολύ καλό γύρο. Τελικά έχουμε τις θέσεις 2 και 3, οπότε είναι μια καλή αρχική κατάσταση. Αν καταφέρουμε και διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό (με τον Verstappen) και η πιο συμφέρουσα στρατηγική είναι το ένα pit stop, ο Max πρέπει να πάρει μία απόφαση: Θα κάνει ένα ή δύο pit stop? Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε και τις δύο στρατηγικές, οπότε τα δύο μονοθέσιά μας ίσως έχουν διαφορετικό πλάνο στον αγώνα. Ο σκοπός μας είναι να κάνει pit το ένα μονοθέσιο και να πιέσει τον Max για το undercut και το άλλο μονοθέσιο να μείνει στην πίστα, για να προσπαθήσουμε να βρεθούμε στις θέσεις 1 και 2.

Ο Bottas δεν πιστεύει πως μπορούσε να πάρει την pole position, δηλώνει όμως έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα στον Κυριακάτικο αγώνα.

Ο πρώτος γύρος στο Q3 ήταν καλός, ήμουν ικανοποιημένος, νοιώθω πως πήρα σχεδόν τα μέγιστα από το μονοθέσιο. Ο δεύτερός μου γύρος πήγαινε καλά έως τη στροφή 11. Φρέναρα πολύ αργά και πάτησα οριακά στο χώμα στη στροφή 12. Νομίζω πως ήμουν λίγο επιπόλαιος στο τέλος του γύρου, αλλά δεν πιστεύω πως ήταν στις δυνατότητές μου η pole position.

Η μάχη της pole position χάθηκε για τη Mercedes, σκοπεύει όμως να ασκήσει έντονη πίεση με διαφορετικές στρατηγικές στον Max Verstappen για να πετύχει τη νίκη στο GP Ολλανδίας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε το GP Long Beach για το πρωτάθλημα Formula 2 του iFL.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles