spot_img

Ανανέωσε με McLaren o Vandoorne – Δώρο 35 θέσεις ποινή από την Honda

O Stoffel Vandoorne θα μείνει στην McLaren και το 2018, όπως ανακοίνωσε η βρετανική ομάδα και η Honda έσπευσε να του κάνει το πρώτο του δώρο.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Βέλγο οδηγό. Ο επόμενος σταθμός της F1 είναι στο Βέλγιο και το Spa, καθώς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά εντός έδρας.

Και σα να μην έφτανε αυτό, η McLaren ανακοίνωσε πως θα τον διατηρήσει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν. Με αυτή την εξέλιξη, η πρώτη θέση έχει καλυφθεί στην βρετανική ομάδα, μιας και το μέλλον του Fernando Alonso παραμένει άγνωστο, αλλά οι επιλογές του λίγες.

Ο Vandroorne δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά, καθώς του πήρε λίγο χρόνο να συνηθίσει το μονοθέσιο, το οποίο του προκαλούσε όλο και περισσότερα προβλήματα λόγω αξιοπιστίας και έλλειψης δύναμης από πλευράς Honda. Όμως, ο Βέλγος βαθμολογήθηκε πρώτη φορά στην Ουγγαρία και τώρα στοχεύει και σε άλλα καλά αποτελέσματα.

Τώρα όμως η Honda, έρχεται να επιβραβεύσει τον Vandoorne με τον νέο Spec 3 κινητήρα στο Βέλγιο, ο οποίος όμως θα του αποφέρει ποινή 35 θέσεων στη σχάρα εκκίνησης.

Από την πλευρά τους, οι Ιάπωνες περιμένουν να δουν πόσο μπορούν να κερδίσουν σε θέμα απόδοσης και το Spa είναι μια καλή ευκαιρία, λόγο της φύσης της πίστας. Από την άλλη, ο Fernando Alonso θα παραμείνει με τον κινητήρα που έτρεξε στην Ουγγαρία. Αν όμως τα δεδομένα από τον Spec 3 κινητήρα είναι ενθαρρυντικά, τότε δεν αποκλείεται και ο Ισπανός να πάρει το νέο κινητήριο σύνολο στην Ιταλία.

Η κίνηση της McLaren να ανανεώσει τον Vandoorne ήταν αναμενόμενη, ενώ ο Zak Brown βλέπει έναν μελλοντικό πρωταθλητή στο πρόσωπο του Βέλγου.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles