spot_img

Andretti εναντίων ομάδων: «Είναι άπληστες»

Ο πρόεδρος της Andretti Global, Michael Andretti, εξαπέλυσε επίθεση κατά των ομάδων της F1 για την αντιμετώπιση που έχουν στην προσπάθειά του να εισέλθει με δική του ομάδα στο σπορ.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η συνεργασία της Andretti Global με την Cadillac για να δημιουργήσουν μία νέα ομάδα στη Formula 1. H εξέλιξη αυτή είχε θετική ανταπόκριση από την FIA, με την παγκόσμια ομοσπονδία να στηρίζει την προσπάθεια της αμερικανικής ομάδας να γίνει η 11η ομάδα του σπορ.

Παρά τη συνεργασία δύο αμερικανικών γιγάντων, οι τωρινές ομάδες της F1 δεν πείθονται από την προσπάθεια της Andretti και συνεχίζουν να έχουν αμφιβολίες για το πρότζεκτ με επικεφαλής τον Michael Andretti. Ο Αμερικανός είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος με την αντιμετώπιση που έχει η προσπάθειά του και τώρα περνά στην αντεπίθεση.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Forbes, o Αντρέτι χαρακτήρισε άπληστες τις ομάδες που είναι εναντίον της συμμετοχής της ομάδας του στη Formula 1.

«Όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα. Πρώτα, σκέφτονται πως θα χάσουν το ένα δέκατο από το χρηματικό έπαθλο και επίσης είναι πολύ άπληστοι γιατί σκέφτονται πως θα πάρουμε εμείς τα χρήματα όλων των αμερικανικών χορηγών. Όλα έχουν να κάνουν την απληστία και σκέφτονται μόνο τους εαυτούς τους και δεν κοιτούν τι είναι συνολικά καλό για την ανάπτυξη του σπορ».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 για τον κόσμο της Formula 1.

Ωστόσο στη μάχη ο Αντρέτι δεν είναι μόνος, αλλά έχει δύο συμμάχους. Ο ένας είναι ο CEO της McLaren Racing, Zak Brown, με τον οποίο συνεργαστεί στο παρελθόν. Το 2017 η McLaren συμμετείχε στο Indy 500 με οδηγό τον Fernando Alonso, σε συνεργασία με την Andretti Autosport. O δεύτερος σύμμαχος της Andretti Cadillac είναι η Alpine, καθώς όπως έχει ήδη αποκαλύψει ο Mario Andretti, η αμερικανική ομάδα έχει υπογράψει προσύμφωνο συνεργασίας με τη Renault για προμήθεια μονάδων ισχύος.

«Ο Ζακ Μπράουν κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μας βοηθήσει να μπούμε στη Formula 1 και το ίδιο κάνει η Alpine. O Ζακ και η Alpine είναι δύο πολύ καλοί σύμμαχοι. Ο Ζακ είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικός».

Στόχος της Andretti Cadillac είναι να βρεθεί στο grid το 2025. Η FIA αναμένεται εντός του Ιανουαρίου να ξεκινήσει τις διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος νέων ομάδων για τη Formula 1.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles