spot_img

Andretti και Cadillac ενώνουν τις δυνάμεις τους για ομάδα στη Formula 1

H Andretti Autosport ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με την Cadillac της General Motors για να δημιουργήσουν νέα ομάδα στη Formula 1 με βάση στις ΗΠΑ.

Η Andretti Global και Cadillac ανακοίνωσαν και επίσημα τα σχέδιό τους να εισέλθουν στην Formula 1 τα ερχόμενα χρόνια ως μια νέα ομάδα σύμφωνα με το πλάνο της FIA να αυξήσει τις ομάδες του grid. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος της FIA ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στο Twitter πως έχουν ξεκινήσει σιγά σιγά να εξετάζουν την είσοδο νέων ομάδων με ενδεχόμενο να επεκτείνουν το grid στο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Η Andretti Autosport έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για την Formula 1 ήδη από τον Φεβρουάριο του 2022 και με βάση τα νέα δεδομένα θέλουν στο μέλλον να εισέλθουν στο Πρωτάθλημα ως νέα ομάδα σε συνεργασία με την Cadillac.

Ο πρώην οδηγός Formula 1, Michael Andretti, μίλησε για τα πλάνα τους.

«Συνεχίζουμε την ανάπτυξη της Andretti Global και το εύρος των αγωνιστικών ομάδων της. Πάντα έχουμε στόχο τι μπορούμε να κυνηγήσουμε στην συνέχεια και νομίζω έχουμε ό, τι χρειάζεται για να μπούμε ως ομάδα στην Formula 1, καθώς μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στο Πρωτάθλημα και τους συνεργάτες του όπως και στον ενθουσιασμό των οπαδών. Είμαι πολύ χαρούμε που θα έχουμε στο πλάι μας την GM και Cadillac στο στόχο αυτό».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 με τις τελευταίες εξελίξεις της Formula 1. 

Σύμφωνα με το CEO της Andretti η ομάδα ενδέχεται αρχικά να προμηθεύεται μονάδες ισχύος από κάποιο άλλο κατασκευαστή. Οι Andretti και Cadillac όμως θα παρέχουν άμεση τεχνική υποστήριξη. Επιπλέον, η ομάδα θα έχει βάση στις εγκαταστάσεις της Andretti Global στην Indiana των Η.Π.Α. που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν το 2025. Ο Michael Andretti τόνισε πως δεν έχουν βάλει χρονικό περιθώριο στην προετοιμασία τους.

«Εξαρτάται από το πόσο θα τραβήξουμε το ενδιαφέρον ενδιαφέρον, πόσο χρόνο θα χρειαστούμε και σε τι φάση βρισκόμαστε. Οπότε θα είμαστε έτοιμοι, όταν θα είμαστε σε θέση να βρεθούμε στη πίστα».

Κάθε νέα ομάδα που μπαίνει στην Formula 1 απαιτείται να πληρώσει χρηματικό ποσό ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίων θα μοιραστεί με την μορφή χρηματοδότησης στις υπάρχουσες ομάδες του grid, καθώς θα μειωθεί ανάλογα το budget που θα αντιστοιχεί στην κάθε ομάδα. Οι Andretti και Cadillac θα πρέπει να πάρουν έγκριση τόσο από την ομοσπονδία όσο και από τις ομάδες του grid, οι οποίες όμως παραμένουν επιφυλακτικές στο πλάνο αυτό και στις οικονομικές επιπλοκές που μπορεί να επιφέρει.

Τέλος, ο Michael Andretti δήλωσε πως έχουν ήδη υπόψη τους τον Colton Herta να πάρει τον ρόλο του πρώτου οδηγού ο οποίος ήδη συνεργάζεται με την ομάδα.

«Σίγουρα θέλουμε αμερικανό οδηγό στην ομάδα και νομίζω όλοι ξέρουμε ποιος ηγείται στο κομμάτι αυτό. Ο Colton έχει ήδη συμβόλαιο μαζί μας στο Indycar και θέλουμε να κάνουμε το όλο εγχείρημα μια καθαρά αμερικανική προσπάθεια».

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles