spot_img

Ανησυχία στη Red Bull για το ρυθμό της Mercedes

Ο Dr Helmut Marko παραδέχεται πως αν η Mercedes καταφέρει να διατηρήσει το ρυθμό που είχε στο GP Βραζιλίας στους επόμενους 3 αγώνες, τότε οι πιθανότητες της Red Bull για τα πρωταθλήματα του 2021 δεν είναι με το μέρος τους.

Στο GP Βραζιλίας, ο Lewis Hamilton ανέτρεψε και με το παραπάνω την κατάσταση που δημιουργήθηκε εναντίον του. Μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση στο Sprint, όπου από την 20ή έφτασε ως την 5η θέση, στον αγώνα πήρε μία επιβλητική νίκη εκκινώντας από τη 10η θέση. Βλέποντας κάποιος τη διαφορά δυναμικότητας που είχαν η Mercedes με τη Red Bull στο GP Βραζιλίας, θα δυσκολευόταν να πιστέψει πως η Mercedes είχε 6 νίκες στη σεζόν και η Red Bull 10 (πριν το GP Βραζιλίας).

Διαβάστε επίσης: Υποτιμημένοι «άφαντοι» της F1 – #3, Aguri Suzuki

Ο Lewis Hamilton, μετά από την αποτυχημένη απόπειρα να βρεθεί επικεφαλής του αγώνα στην πίστα Interlagos στον 48ο γύρο, κατάφερε να προσπεράσει τον Max Verstappen στον γύρο 59 και ν’ ανέβει στην πρώτη θέση. Ο Βρετανός, εκμεταλλευόμενος και το νέο κινητήρα που είχε στην “πλάτη” του, μέσα σε 12 γύρους “έχτισε” μια διαφορά σχεδόν 11 δευτερολέπτων ως το τέλος του αγώνα. Η ταχύτητα της Mercedes ήταν τόσο δυνατή που ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, την περιέγραψε ως “εντυπωσιακή”, ενώ ο Sergio Perez είχε την αίσθηση πως η W12 ήταν “από άλλο πλανήτη”.

Ο σύμβουλος της Red Bull στον τομέα των motorsport, Dr Helmut Marko, μίλησε στην ιστοσελίδα F1-insider κι εξέφρασε τη φοβία του πως ίσως η Red Bull χάσει τους φετινούς τίτλους.

Εάν ο Hamilton είναι το ίδιο κυρίαρχος αυτό το τριήμερο στο GP Κατάρ, καθώς και αργότερα στα GP Σαουδικής Αραβίας και Άμπου Ντάμπι, θα πρέπει να “ξεγράψουμε” το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν έχω δει ποτέ μου τέτοιο κινητήρα-πύραυλο από τη Mercedes. Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τον Hamilton στις ευθείες, ακόμα και αν οδηγούσε με μία πίσω πτέρυγα που είχε παρόμοια απότομη κλίση με αυτή που χρησιμοποιούσε στο GP Μονακό. Όμως, μόνο ο Hamilton έχει αυτή την ταχύτητα, οι υπόλοιποι οδηγοί με κινητήρα Mercedes δεν μας απασχολούν ιδιαίτερα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βραζιλίας.

Στη διάρκεια του τριημέρου του GP Βραζιλίας, η “διαμάχη” ανάμεσα στη Mercedes και τη Red Bull κορυφώθηκε, μετά τις δηλώσεις που έκαναν οι Christian Horner και Max Verstappen στις οποίες εξέφρασαν την έκπληξή τους για την ταχύτητα που έδειξε ο Lewis Hamilton και αναρωτήθηκαν το πώς τα κατάφερε η γερμανική ομάδα και βελτιώθηκε. Ο Helmut Marko μίλησε για τους σχετικούς προβληματισμούς της Red Bull.

Είμαστε κυρίως προβληματισμένοι με δύο πράγματα, τα οποία ίσως και αναφέρουμε στη FIA, για να τα ξεκαθαρίσει. Όμως, θα υπάρξει διαμαρτυρία μόνο εάν έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία τα οποία θα μπορούν ν’ αποδείξουν πως κάτι στο μονοθέσιο του Hamilton δεν είναι σύμφωνο με τους τεχνικούς κανονισμούς.

Η Mercedes, εκτός από ψυχολογική ώθηση, είχε και βαθμολογικό κέρδος στο GP Βραζιλίας, καθώς απομακρύνθηκε από τη Red Bull στους 11 πόντους στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Αντίστοιχα, το προβάδισμα του Max Verstappen στη βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών είναι στους 14 πόντους.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε τις 3Η του Kyalami για το Πρωτάθλημα Αντοχής της Asxeto Corsa.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles