spot_img

Ανησυχούν οι οδηγοί για αγώνα σε βρόχινες συνθήκες σύμφωνα με τον Lorenzo

Ο οδηγός της Ducati, Jorge Lorenzo, λέει πως αρκετοί οδηγοί του Moto GP ανησυχούν για το ενδεχόμενο να αγωνιστούν υπό βρόχινες συνθήκες στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Κατάρ.

Η Michelin έχει ανταποκριθεί στην απειλή βροχής και έφερε wet ελαστικά στο Κατάρ. Οι Franco Uncini και Loris Capirossi να λένε πως τα ελαστικά βροχής είναι ασφαλή μετά από δοκιμές που είχαν για τον Γάλλο κατασκευαστή σε τεχνητά βρεγμένη πίστα.

Επιπλέον, για τις κατηγορίες Moto 2 και Moto 3 η Dunlop έχει φέρει κι εκείνη με τη σειρά της ελαστικά βροχής.

Η πρόγνωση του καιρού κάνει λόγο για μεγάλη πιθανότητα βροχής την Κυριακή που διεξάγεται ο αγώνας, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε βροχή στις ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές.

Ωστόσο, ο Lorenzo θέλει να βγουν λάθος όλες οι προγνώσεις για τον καιρό.

«Ελπίζουμε να μην δοκιμάσουμε στο βρεγμένο σε αυτή τη πίστα, καθώς δεν έχουμε εμπειρία. Δεν ξέρουμε πως θα είναι η ορατότητα και νομίζω πως η σκόνη θα μας δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα. Οπότε ελπίζουμε οι προβλέψεις για βροχή να είναι λάθος».

Ωστόσο, αναβάτες όπως ο Scott Redding δεν λένε όχι στη βροχή και τόνισε πως οι οδηγοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τρέξουν στη βροχή.

«Κανείς δεν έχει εμπειρία με αυτά τα ελαστικά, πως θα λειτουργήσουν στη βροχή με τη άμμο και το spray. Αν είναι να δοκιμάσουμε, θα το κάνουμε και αν κάποιος θέλει να τρέξει, τότε όλοι θα πρέπει να τρέξουμε».  

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles