spot_img

Αντιμέτωπη με τεράστιο οικονομικό πλήγμα η Ferrari

Αντιμέτωπη με απώλεια ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων στο οικονομικό της προϋπολογισμό η Scuderia Ferrari, καθώς έλυσε την συνεργασία της με δυο από τους βασικούς σπόνσορες της ομάδας.

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες από την λίστα συνεργατών της Scuderia Ferrari αφαιρέθηκε εταιρεία κρυπτονομισμάτων Velas, όπως επίσης και το λογότυπο της εταιρίας παραγωγής ημιαγωγών Snapdragon. Η ιταλική ομάδα είχε ανακοινώσει την πολυετή συνεργασία της με την εταιρία κρυπτονομισμάτων στα τέλη του 2021 και το λογότυπο της φίρμας εμφανίζονταν πάνω στο μονοθέσιο και τις φόρμες των οδηγών. Μέσα στο 2022 όμως οι σχέσεις των δυο άκρων ήρθαν σε ρήξη και ήδη έχουν προχωρήσει σε νομικές διαδικασίες. Φημολογείται πως η Ferrari δεν ήταν σε συμφωνία με τις ρήτρες που επιτρέπουν στην Velas να δημιουργεί εικόνες NFT, η οποία στην συνέχεια υποστήριξε πως ήρθαν σε οικονομική διαφωνία.

Ο χώρος των κρυπτονομισμάτων γνώρισε πρόσφατα μεγάλη πτώση, ειδικά όταν η εταιρία FTX με την οποία συνεργάζονταν η Mercedes-AMG στην Formula 1 ανακοίνωσε χρεωκοπία τον Δεκέμβριο αφήνοντας οφειλή στην γερμανική ομάδα ύψους 15 εκατομμυρίων. Ο επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff αποκάλυψε πως πολλές ομάδες του grid που συνεργάζονται με αντίστοιχες εταιρίες ενδέχεται να ζημιωθούν αναλόγως στο μέλλον.

«Κάθε ομάδα έχει σπόνσορες εταιρίες αυτού του είδους, όπως και η Formula 1 ως οργανισμός. Οπότε όπως καταλαβαίνετε όλοι επηρεάζονται.»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 για τον κόσμο της Formula 1.

Αναφορικά με την Snapdragon, η εταιρία ενδέχεται να συνεργαστεί με άλλη ομάδα του grid και είναι πιθανό να επιστρέψει στην Mercedes, καθώς πρόσφατα η ομάδα ανακοίνωσε πως σε συμφωνία με την θυγατρική εταιρεία Qualcomm αναζητούν νέο συνεργάτη για την διαχείριση των ηλεκτρονικών τμημάτων του cockpit.

Η απώλεια των δυο αυτών βασικών χορηγών θα επιφέρει μεγάλο οικονομικό πλήγμα για την Ferrari, με την απώλεια να φτάνει το 55 εκατομμυρίων δολαρίων που αντιστοιχεί σχεδόν στο ένα τέταρτο από τα συνολικά εμπορικά έσοδα της ομάδας.

Η Ferrari είναι προς το παρόν η τρίτη κατά σειρά ομάδα που θα παρουσιάσει το μονοθέσιο του 2023 την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles