spot_img

H FIA αναζητά την 11η ομάδα της Formula 1

H FIA ξεκίνησε της διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να ενταχθεί μια 11η ομάδα στο μαγικό κόσμο της Formula 1 τα επόμενα χρόνια.

Εδώ και μήνες η Andretti Global χτυπάει πεισματικά την πόρτα της Formula 1, όμως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού την κρατούσε ερμητικά κλειστή. Τόσο αυτή όσο και η Liberty Media, έδειχναν να κάνουν το χατίρι των δέκα ομάδων που είναι ήδη στο σπορ και αγνοούσαν τον Michael Andretti και τον θρυλικό πατέρα του και πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της F1, Mario.

Όμως αυτό δεν μπορούσε να συνεχίζεται για πάντα κι ενώ οι Αμερικανοί δήλωναν αισιόδοξοι λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, φαίνεται πως η αισιοδοξία τους είχε βάση. Πριν από λίγες ημέρες, η Andretti ανακοίνωσε πως θέλει να εισέλθει στη Formula 1 σε συνεργασία με την Cadillac.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #104 για το μαγικό κόσμο της Formula 1. 

Σε ανάρτησή του στα social media, o πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, έγραψε.

«Ζήτησα από την ομάδα μου στην FIA να ανοίξουμε διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για νέες ομάδες που θα θέλουν να εμπλακούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1».

Ένα ενδιαφέρον που εκτός από τους Αντρέτι μπορεί να εκδηλώσουν κι άλλες πλευρές. Τα τελευταία χρόνια ακούμε το σενάριο της Panthera Team Asia F1, ενώ πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε και το ενδιαφέρον του δισεκατομμυριούχου Calvin Lo να μπει στο σπορ.

Και φυσικά, με δεδομένες τις αλλαγές στους κανονισμούς για τις υβριδικές μηχανές που θα ισχύουν από το 2026, δεν αποκλείεται να έχουμε και… εργοστασιακές εκπλήξεις.

Μένει να δούμε αν το επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε πραγματικό ενδιαφέρον ώστε η φιλόδοξη 11η ομάδα να πείσει την FIA για να εισέλθει στη Formula 1.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles