spot_img

Αποχωρούν οι Brawn και Symonds από την F1 το 2022

Ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Ross Brawn, αναμένεται ν’ αφήσει τη θέση που έχει στο τέλος του 2022, ενώ το ίδιο πρόκειται να κάνει λίγο νωρίτερα ο Επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής της F1, Pat Symonds.

Τα νέα για την αποχώρηση των Ross Brawn και Pat Symonds έγιναν γνωστά σε έγγραφο της Formula 1, που εκδόθηκε στο πλαίσιο μιας ενημέρωσης για το μέλλον των εξελίξεων εντός του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται, σχετικά με τον 67χρονο πλέον Brawn, πως ήταν αναμενόμενο να φύγει από τον ρόλο του, απλά δεν έχει επιβεβαιωθεί η χρονική στιγμή που θα το κάνει. Ο Ross Brawn βρίσκεται στο ρόλο του από το 2017, λίγο μετά την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στη Formula 1, την οποία είχε αναλάβει η Liberty Media λίγο νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης: Συγκάλυψη σκανδάλου ή αποποίηση ευθυνών;

Μετά την ανάληψη του ρόλου του, το βασικό καθήκον του Ross Brawn σε πρώτη φάση ήταν να επιβλέψει αλλαγές τόσο στους τεχνικούς όσο και στους αγωνιστικούς κανονισμούς. Σε ό,τι αφορά το τεχνικό κομμάτι, οι νέοι κανονισμοί αναμένεται να εφαρμοστούν από το 2022, ενώ στους αγωνιστικούς κανονισμούς επί δικής του θητείας υπήρξαν νέες ιδέες στους αγώνες της Formula 1, όπως για παράδειγμα η εισαγωγή του format των Sprint Races. Το Μάρτιο του 2017, ο Ross Brawn επέλεξε τον πρώην συνεργάτη του στη Benetton, Pat Symonds, για να ηγηθεί του νεοσύστατου τεχνικού τμήματος της Formula 1 και να επικεντρωθεί στη θέσπιση των νέων κανονισμών.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Μαζί με τον Ross Brawn, αναμένεται να αποχωρήσει από το πόστο του και ο 68χρονος Pat Symonds, εφόσον έχει ολοκληρώσει το πλαίσιο των τεχνικών κανονισμών το οποίο ανέλαβε στο ξεκίνημα της δικής του θητείας. Εκτός από τα δύο αυτά άτομα, αναμένεται να γίνουν επιπλέον αλλαγές με άτομα τα οποία βρίσκονταν στο τμήμα που διευθύνει ο Pat Symonds, τα οποία εκτιμάται πως θ’ αναλάβουν πόστα στην FIA.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Αυτές οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν σε μια προσπάθεια να διαχωριστούν οι ευθύνες ανάμεσα στη Formula 1 και τη FIA. Υπάρχει, γενικότερα η επιθυμία να μην αναμιχτεί πλέον η Formula 1 στη θέσπιση κανονισμών, όπως έχει γίνει πρόσφατα, με αφορμή τους τεχνικούς κανονισμούς που θα τεθούν σε ισχύ το 2022.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles