spot_img

Ο Gasly μιλά για το παράξενο ταξίδι του στην Ουγκάντα

Ο οδηγός της AlphaTauri, Pierre Gasly, αποκάλυψε μια αλλόκοτη ιστορία από το παρελθόν του, πριν γίνει οδηγός στη Formula 1, όταν εξαπατήθηκε από έναν άνθρωπο με καταγωγή από την Ουγκάντα στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για έναν χορηγό.

Στο πλαίσιο του GP Άμπου Ντάμπι, ο Γάλλος οδηγός της AlphaTauri, Pierre Gasly, θυμήθηκε μια ιστορία που συνέβη πριν γίνει οδηγός της Formula 1. Ο Gasly αναφέρθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες περιπέτειες της ζωής του, όταν αναζητούσε χρηματικούς πόρους για να αγωνιστεί στην κατηγορία GP2.

Διαβάστε επίσης: Αποχωρούν οι Brawn και Symonds από την F1 το 2022

Ο Γάλλος ισχυρίστηκε πως βρισκόταν στην προσπάθειά του να κλείσει μια συμφωνία με χορηγό το 2016, ενόψει της μετακίνησής του στην ομάδα Prema, με την οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα του GP2 στην δεύτερη πλήρη χρονιά συμμετοχής του. Ενόψει της συμφωνίας, ο Gasly πείστηκε να πάει στην Ουγκάντα, μετά τη χρηματική προσφορά που του έγινε. Ο Γάλλος εξήγησε:

Στη σεζόν μου στο GP2, έπρεπε να βρω χορηγούς και έκανα ένα ταξίδι στην Ουγκάντα. Υποτίθεται πως θα συναντούσα έναν άνθρωπο που ήθελε να είναι χορηγός μου, καθώς χρειαζόμουν χρηματικούς πόρους για ν’ αγωνιστώ με την Prema. Το ταξίδι έγινε στη διάρκεια της εκλογής προέδρου στην Ουγκάντα, επομένως το ρίσκο μιας εξέγερσης στη χώρα ήταν μεγάλο. Όμως, από τη στιγμή που ήθελα ν’ αγωνιστώ με την Prema, έπρεπε να βρω χρήματα, συνεπώς πήγα εκεί. Τότε ήμουν 19 ετών και, μέσα σε 24 ώρες, αποφασίσαμε να κλείσουμε εισιτήρια, ταξιδέψαμε και ήμασταν εκεί για 12 ώρες για να συναντήσουμε έναν άγνωστο τύπο, τον οποίο τελικά δεν συνάντησα. Δεν πήραμε ποτέ τα χρήματα!

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Ο Gasly συνέχισε την ιστορία, λέγοντας πως παρόλο που ο αρχικός του σκοπός δεν εξυπηρετήθηκε, το ταξίδι του στην Ουγκάντα αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία για τον ίδιο.

Ήταν μια πραγματική περιπέτεια, καθώς από την αρχή μέχρι το τέλος του ταξιδιού, τίποτα δεν πήγε όπως το περίμενα. Πήγα με τη μητέρα μου εκεί πέρα, και στεφτήκαμε για μια στιγμή πως δεν θα γυρνούσαμε ποτέ στην Ευρώπη. Κατά κάποιον τρόπο, μείναμε έκπληκτοι βλέποντας τη φτώχεια και τις συνθήκες με τις οποίες οι άνθρωποι αυτοί ζουν. Περπατήσαμε στις αντίστοιχες φαβέλες. Αυτό μας έκανε να διαπιστώσουμε πώς είναι τα πράγματα σε ορισμένα μέρη στον κόσμο και τη φτώχεια που επηρεάζει κάποιους ανθρώπους. Γύρισα πίσω χωρίς χρήματα, στην πραγματικότητα έχασα κάποια με τα αεροπορικά εισιτήρια. Όμως, ήταν ένα καλό μάθημα ζωής.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Pierre Gasly, με την περίεργη ιστορία του, θύμισε στον κόσμο της Formula 1 τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν νεαροί οδηγοί που προσπαθούν να κάνουν το άλμα στην καριέρα τους, όμως συναντούν εμπόδια στην εύρεση χορηγών. Τουλάχιστον, για τον Γάλλο οδηγό, η εμπειρία αυτή ήταν διδακτική και αποκόμισε κάτι που ο ίδιος το χαρακτήρισε χρήσιμο για τη ζωή του.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles