spot_img

Απογοητευμένος με την εξέλιξη του πρωταθλήματος ο Rossi

O Valentino Rossi δεν είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια τα σεζόν, μιας και η Yamaha έχει χάσει το παιχνίδι της εξέλιξης.

Ο Ιταλός, είχε έναν κακό αγώνα στην Αυστρία τερματίζοντας μόλις στην 7η θέση. Ο Vale πίστευε πως μπορούσε να παλέψει για το βάθρο, όμως το λάθος του και η συνολική ταχύτητα της M1 δεν του το επέτρεψαν.

Ήταν δύσκολος ο αγώνας στην Αυστρία. Νόμιζα ότι θα ήμασταν πιο γρήγοροι, αλλά δεν ήρθαν έτσι τα πράγματα. Δεν μετανιώνω για κάτι. Και πάλι τα ίδια ελαστικά θα διάλεγα. Το σκληρό ήταν η σωστή επιλογή και στους πρώτους 10 γύρους ήμουν γρήγορος, όπως στο FP4. Μετά από 12-13 γύρους η απόδοση έπεσε πάρα πολύ. Το φθείραμε πολύ το ελαστικό κι αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα, πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε. Έχει συμβεί και πάλι στο παρελθόν, αλλά υποφέραμε λιγότερο σε άλλα GP. Έκανα το δεύτερο ταχύτερο γύρο του αγώνα, πίσω από τον Zarco. Ήμουν αισιόδοξος. Ο Johann και οι Ducati είχαν το μαλακό πίσω και περίμενα να πέσει η απόδοσή τους. Πίστευα ότι μπορούσα να παλέψω για το βάθρο.

Πλέον, ο Rossi είναι 33 βαθμούς πίσω από την κορυφή και γνωρίζει πως με την τωρινή  απόδοση δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον τίτλο. Επιπλέον, ο ανταγωνισμός δεν είναι ανάμεσα σε 4 μοτοσυκλέτες αλλά περισσότερες και ο ίδιος πλέον ζητάει και αναβαθμίσεις από το ιαπωνικό εργοστάσιο.

Δεν ξέρω τι διαφορετικό θα μπορούσαμε να κάνουμε στο set-up. Έχουμε πολλή δουλειά τόσο μηχανολογικά, όσο και στα ηλεκτρονικά. Πρέπει να έρθουν αναβαθμίσεις από την Ιαπωνία. «Το Πρωτάθλημα είναι δύσκολο διότι είμαστε μακριά στη βαθμολογία, αλλά κυρίως επειδή η Honda έχει κάνει τα μεγαλύτερα βήματα μπροστά. Πάντως δεν είναι και πολύ έξυπνο να σκέφτεται κανείς τον τίτλο όταν τερματίζει στην 7η θέση. Πρώτα πρέπει να συγκεντρωθείς στο να λύσεις τα προβλήματα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles