spot_img

Απογοητευμένος από το Τεστ του Κατάρ ο Rossi

Ο Valentino Rossi ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος από τις πρώτες κακές ημέρες στο Τεστ του Κατάρ, όπου δεν ήταν ανταγωνιστικός.

Ο Ιταλός έκανε το ντεμπούτο του με τα χρώματα της Petronas SRT Yamaha στην πίστα του Losail. Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο 9-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν έχει εργοστασιακό συμβόλαιο και αγωνίζεται για ιδιωτική ομάδα. Το ξεκίνημα όμως στη νέα του περιπέτεια δεν ήταν ιδανικό.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 8 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Συνολικά, ήταν μόλις στην 20η θέση της κατάταξης και οι πρώτες εντυπώσεις δεν ήταν οι καλύτερες. Η Yamaha έχει φέρει βελτιώσεις τόσο στο πλαίσιο, όπως και στον κινητήρα. Από την ομάδα προσπάθησαν βρουν το κατάλληλο στήσιμο, αλλά τα προβλήματα παραμένουν.

Ο Rossi τώρα μιλά για τις πρώτες του εντυπώσεις μετά τις δύο πρώτες ημέρες δοκιμών και δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος.

Ήταν δύσκολο τεστ. Δεν ήμουν γρήγορος και δυσκολεύτηκα να έχω καλή πρόσφυση στο πίσω μέρος. Δοκιμάσαμε αρκετά πράγματα, αλλά δεν βρήκαμε λύσεις και δυσκολεύομαι ειδικά στην επιτάχυνση. Τώρα θα έχουμε δύο ημέρες για να μελετήσουμε τα δεδομένα και να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο Τεστ. Δοκιμάσαμε κάποια νέα πράγματα, όπως το πλαίσιο του 2021, αλλά η αίσθησή μου παρέμεινε η ίδια. Τις επόμενες τρεις μέρες θα έχουμε παραπάνω πράγματα, αλλά θα πρέπει να βρούμε μια διαφορετική ισορροπία που θα μου επιτρέψει να βγαίνω γρήγορα έξω από τις στροφές. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τη μοτοσυκλέτα πιο εύκολη στην οδήγηση, όμως χάνω αρκετά στην επιτάχυνση. Δυσκολεύομαι δηλαδή στις γρήγορες στροφές.

Μιλώντας για το νέο σασί, το οποίο δεν άφησε συνολικά τις καλύτερες εντυπώσεις, δήλωσε σχετικά:

Το θέμα είναι ότι φέρνει πολύ στο πλαίσιο του 2020, όχι στο πλαίσιο του 2019. Δεν παρατήρησα κάποιες μεγάλες διαφορές στην οδήγηση. Δεν ένιωθα άνετα πάνω στη μοτοσυκλέτα σήμερα. Δεν ήμουν αρκετά γρήγορος και θα πρέπει να μελετήσουμε την τηλεμετρία για να βρούμε μία διαφορετική κατεύθυνση.

Μπορεί ο Rossi να έχει μια αξιοπρεπή σεζόν στο 2021 με την SRT Yamaha;

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε το GP Ισπανίας της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles