spot_img

Απογοητευμένος ο Hamilton με τη συμπεριφορά της W14

Μετά το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας ο Lewis Hamilton αποκάλυψε πως ακόμα δυσκολεύεται αρκετά με την W14 και δεν έχει την ίδια αυτοπεποίθηση στον αγώνα όπως στο παρελθόν.

Το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας της Formula 1 η Mercedes έδειξε πως ίσως αρχίζει σιγά-σιγά να βρίσκει τα πατήματά της. Η W14 E-Performance ήταν το τρίτο ταχύτερο μονοθέσιο στην πίστα της Τζέντα και τα δυο «μαύρα μέλη», George Russell και Lewis Hamilton, τερμάτισαν μπροστά από τα δυο μονοθέσιο της Scuderia Ferrari στην 4η και 5η θέση.

Ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής όμως δεν έμεινε και τόσο ικανοποιημένος με την απόδοση του μονοθεσίου του. Χαρακτηριστικά, ο Hamilton αποκάλυψε πως επέλεξε διαφορετική στρατηγική και στήσιμο στην W14 από τον Russell, το οποίο όμως δεν είχε την επιθυμητή απόδοση. Αντίθετα, το set-up που επέλεξε ο Russell στη θεωρία θα έπρεπε να αποτύχει στην πράξη όμως είχε τελικά καλύτερη απόδοση εντός πίστας γεγονός που προκάλεσε πολλά ερωτήματα στον ίδιο και την ομάδα.

«Έχουμε μεγάλη έλλειψη σε κάθετη δύναμη ειδικά στο πίσω τμήμα του μονοθεσίου. Αν βελτιώσουμε το κομμάτι αυτό το μονοθέσιο θα είναι πιο σταθερό και θα μπορούμε να επιτεθούμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Βέβαια και τότε πάλι θα έχουμε θέμα. Είναι κάτι που δεν μπορώ να προσδιορίσω και δεν μου έχει τύχει ξανά με μονοθέσιο στο παρελθόν. Με κάνει να νιώθω κάπως άβολα και δουλεύουμε σκληρά να το αλλάξουμε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #110 με την ανάλυση του Grand Prix Σ. Αραβίας. 

Ο Βρετανός που έχει μείνει χωρίς νίκη από το 2021 πιστεύει πως η ομάδα έχει ακόμα πολύ δουλειά μέχρι να φέρουν τη W14 στο σημείο που θα του δώσει τη δυνατότητα να γίνει πιο επιθετικός. Επιπλέον, τόνισε πως το μονοθέσιο δεν συμπεριφέρεται το ίδιο με λίγα καύσιμα και είναι πολύ δύσκολο να το πιέσει στα όρια των δυνατοτήτων του.

«Είναι στην κόψη του ξυραφιού όταν πιέζω το μονοθέσιο πάνω από 95%, στον αγώνα όμως είναι πολύ πιο εύκολο να το διαχειριστείς και να το προβλέψεις. Ακόμα δεν νιώθω απόλυτα σίγουρος στον αγώνα, αλλά κάνω ό, τι μπορώ».

Δείτε το απίθανο GP Αυστρίας για το ελληνικό πρωτάθλημα eSports, Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles