spot_img

Αλλάζει προμηθευτή ελαστικών η Formula 1;

Ξεκίνησε η διαδικασία προσφορών για το 2025 και είναι πιθανό η Formula 1 να υποδεχθεί ένα νέο προμηθευτή ελαστικών τα επόμενα χρόνια.

Η FIA ξεκίνησε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την παροχή ελαστικών στη Formula 1 από το 2025 έως το 2027. Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού επιθυμεί τη συμμετοχή ενός αποκλειστικού κατασκευαστή ελαστικών στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, όπως συμβαίνει από το 2007. Αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται να δούμε «πόλεμο» ανάμεσα σε δύο εταιρείες όπως είχαμε στις αρχές της χιλιετίας ανάμεσα σε Michelin και Bridgestone.

Ο τωρινός πάροχος ελαστικών, η Pirelli, είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής της Formula 1 από το 2011. Το τωρινό συμβόλαιο της ιταλικής φίρμας έχει ισχύ έως το 2024. Προς το παρόν είναι άγνωστο αν η ιταλική φίρμα θέλει να συνεχίσει να προμηθεύει με ελαστικά το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #110 με την ανάλυση του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας.

Όποιος κατασκευαστής κερδίσει το συμβόλαιο για τη Formula 1 θα έχει την ευθύνη να δημιουργήσει ελαστικά τόσο για τα τωρινά μονοθέσια όσο και για τη νέα γενιά που θα δούμε το 2026. Σύμφωνα με την FIA, τα νέα ελαστικά θα έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τα σημερινά. Οι μέχρι τώρα προσομοιώσεις κάνουν λόγο για αύξηση της ροπής των μονοθεσίων κατά 10%. Επιπλέον υπάρχει η επιλογή να επεκταθεί το συμβόλαιο έως το 2028. Όπως ισχύει μέχρι σήμερα, ελαστικά θα διατίθενται στις υποκατηγορίες, Formula 2 και Formula 3.

Η παγκόσμια ομοσπονδία επιθυμεί αυξημένη έμφαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα από τους υποψήφιους προμηθευτές ελαστικών. Επιπλέον, τα νέα ελαστικά πρέπει να διαθέτουν αισθητήρες ηλεκτρονικής αναγνώρισης, ώστε οι τεχνικοί έλεγχοι κατά τη διάρκεια αγωνιστικών τριημέρων να πραγματοποιούνται δίχως προβλήματα.

Η απόφαση της FIA για το ποιος κατασκευαστής θα προμηθεύει με ελαστικά τις ομάδες της Formula 1 αναμένεται να παρθεί και να ανακοινωθεί στα μέσα Ιουνίου.

Δείτε το απίθανο Grand Prix Αυστρίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles