spot_img

Αποκάλυψη για το «Chaos», το Ελληνικό ultracar

Η Spyros Panopoulos Automotive έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου ultracar «Chaos», ενός αυτοκινήτου που διαφέρει από κάθε άλλο στην ιστορία.

Το απόγευμα της 1η Νοεμβρίου 2021 παρουσιάστηκε το νέο project της Spyros Panopoulos Automotive, το οποίο και φέρει την ονομασία Chaos. Σύμφωνα με τον δημιουργό του, το “Chaos” είναι το πρώτο αυτοκίνητο που ανήκει σε μια κατηγορία διαφορετική από τα supercars και τα hypercars: τα ultracars.

Chaos

Διαβάστε επίσης: Formula 3000 – Ο επίπονος λαβύρινθος προς την F1

Το εμπρός μέρος του νέου αυτού οχήματος έχει 5 “στρώσεις” από ανθρακονήματα και είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, από αεροδυναμικής άποψης, που θυμίζει τα αντίστοιχα μέρη αγωνιστικών αυτοκινήτων. Ο σχεδιασμός αυτός αποσκοπεί στην όσο το δυνατόν καλύτερη αεροδυναμική απόδοση που μπορεί να παραχθεί. Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο σχεδιασμός του πίσω μέρους του αυτοκινήτου. Η εξάτμιση, που έχει 4 εξόδους, έχει τοποθετηθεί στο κέντρο και ψηλά. Ξεχωρίζει, επίσης, ο LED φωτισμός σε όλο πλάτος του πίσω μέρους πάνω από την εξάτμιση, αλλά και κάτω από αυτήν μέχρι το διαχύτη του αυτοκινήτου. 

Ο “σκελετός” του “Chaos” είναι φτιαγμένος από αλουμίνιο, ενώ για τη γενικότερη κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν και 3D (τρισδιάστατοι) εκτυπωτές και χρησιμοποιήθηκαν ως υλικά μαγνήσιο και τιτάνιο. 

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα του αυτοκινήτου, το “Chaos” είναι εξοπλισμένο μ’ έναν 4λιτρο V10 Twin-Turbo με κυβισμό λίγο κάτω από τα 4.000 cc (κυβικά εκατοστά). Ο κινητήρας αυτός θα έχει 2 διαθέσιμες εκδόσεις. Η πρώτη έκδοση ονομάζεται “Earth Version”, η ισχύς του οποίου ξεπερνά τους 2.000 ίππους και η τελική ταχύτητα που θα παράγεται αναμένεται να είναι πάνω από 500 χμ/ώρα! Το ίδιο απίστευτες είναι και οι επιταχύνσεις που θα προσφέρει το αυτοκίνητο: 1,9 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ, ενώ το 0-300 χλμ θα επιτυγχάνεται σε 7,9 δευτερόλεπτα!

Η δεύτερη έκδοση του κινητήρα έχει ονομασία “Zero Gravity” και οι επιδόσεις του ξεπερνούν αυτές της πρώτης έκδοσης! Αυτή η έκδοση έχει ισχύ πάνω από 3.000 ίππους, ενώ οι επιταχύνσεις κυμαίνονται, για τα 0-100, στα 1,55 δευτερόλεπτα και για τα 0-300 στα 7,1 δευτερόλεπτα! Να σημειωθεί πως οι επιδόσεις αυτές, και για τις 2 εκδόσεις, αναφέρονται από την κατασκευάστρια εταιρεία χωρίς να έχουν επαληθευτεί ακόμη σε πραγματικές συνθήκες. Η Spyros Panopoulos Automotive φιλοδοξεί να καταρρίψει μια σειρά από ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του ταχύτερου χρόνου στην πίστα Nurburgring στη Γερμανία.

Οι διαστάσεις που έχει το αυτοκίνητο είναι 5,053-2,068-1,121 (μήκος-πλάτος-ύψος σε μέτρα). Το βάρος έχει διαφορά ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα. Η “Earth Version” ζυγίζει 1.388 κιλά, ενώ το αυτοκίνητο με κινητήρα “Zero Gravity” έχει χαμηλότερο βάρος (1.272 κιλά).

Chaos

Το εσωτερικό του “Chaos” είναι και αυτό σχεδιασμένο άψογα. Η πρώτη αξιοσημείωτη παρατήρηση έχει να κάνει με το τιμόνι, το οποίο και αυτό δεν έχει την “κλασσική” σχεδίαση που υπάρχει στα αυτοκίνητα παραγωγής, αλλά το σχήμα μοιάζει μ’ ένα αντίστοιχο αγωνιστικού αυτοκινήτου. Διαθέτει, επιπλέον, ψηφιακή οθόνη αφής στο κεντρικό του κομμάτι. Μπροστά από τη θέση του συνοδηγού υπάρχει ένα ακόμα ταμπλό με οθόνες αφής, ενώ με αφή ανοίγουν και οι πόρτες του αυτοκινήτου. Το νέο project είναι σχεδιασμένο έχει αισθητήρες με τους οποίους αναγνωρίζει τον οδηγό του και προσαρμόζεται στα χαρακτηριστικά του (αποτύπωμα, φωνητικές εντολές, αναγνώριση προσώπου, καταγραφή διάθεσης και ικανοτήτων του οδηγού). Τα μοναδικά “κουμπιά” που διαθέτει το εσωτερικό βρίσκονται στο διαχωριστικό του οδηγού και του συνοδηγού. Διαφορά με τα κοινά αυτοκίνητα παρατηρείται και στα 2 καθίσματα. Είναι και αυτά κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και είναι ενσωματωμένα στο σασί του “Chaos”.

Η Spyros Panopoulos Automotive έχει κατασκευάσει περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων τα οποία και διαθέτει για πώληση μέσω της πολυεθνικής εταιρείας Sotheby’s. Το πρώτο αυτοκίνητο έχει ήδη πουληθεί, ενώ οι τιμές αγοράς του κυμαίνονται στα 5,5 εκ. ευρώ (Earth Version) και στα 12,4 εκ. ευρώ (Zero Gravity).

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles