spot_img

Αποκλειστική συνέντευξη: Το νέο αστέρι των motorsport λέγεται Amna Al Qubaisi

H Amna Al Qubaisi μιλάει αποκλειστικά στο automotonews για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Rotax Max Challenge και την επιθυμία της να βρεθεί μέχρι και στην F1.

Η Amna είναι 17 ετών και κατάγεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ξεκίνησε τα kart σε ηλικία 14 ετών και από τότε η ζωή της άλλαξε προς το καλύτερο. Η νεαρή οδηγός είναι κόρη του Khaled Al Qubaisi, ο οποίος αγωνιζόταν στο WEC με την Abu Dhabi-Proton μέχρι και το 2016.

Η Amna αγωνίστηκε δύο σεζόν στην Junior Max κατηγορία του Rotax Challenge, κατακτώντας τρία βάθρα. Όμως στη σεζόν 2015-2016, η ταλαντούχα οδηγός ανέβηκε στη Senior κατηγορία και ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της. Μάλιστα, τα αποτελέσματά της ήταν τόσο εντυπωσιακά (3 νίκες) που κατέκτησε το πρωτάθλημα έναν αγώνα πριν το τέλος του. Επιπλέον, έγινε η πρώτη οδηγός από τα ΗΑΕ που κατέκτησε τον συγκεκριμένο θεσμό. Το οδηγικό της στυλ βελτιώθηκε σημαντικά και κατάφερε να κερδίσει μία πολύ ανταγωνιστική κατηγορία.

Η Amna θεωρείται ήδη ένα από τα μεγαλύτερα και ανερχόμενα ταλέντα της χώρας της και αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν να τη δουν να αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκό έδαφος.

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Rotax Max Challenge, επικοινωνήσαμε με την Amna Al Qubaisi, η οποία μας παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη.

Τι σε έκανε να ξεκινήσεις τους αγώνες και τα kart;

«Αυτό που με έκανε να ξεκινήσω τα καρτ ήταν όταν ήμουν 9 ετών και είδα τον πατέρα μου να αγωνίζεται στο Porsche Super Cup. Συνεχώς μιλούσε για τους οδηγούς που είχε συναντήσει, τις πίστες που είχε αγωνιστεί και όλο αυτό με έκανε να θέλω να ζήσω αυτή την εμπειρία».

Αυτός είναι ο τρίτος χρόνος που αγωνίζεσαι. Πόσα πράγματα έχεις μάθει από τότε που ξεκίνησες;

«Από τότε που ξεκίνησα τα kart έχω μάθει να είμαι πιο πειθαρχημένη σαν άτομο. Με έχει κάνει πιο ανοιχτή, πιο επιθετική, καθώς πριν ήμουν αρκετά ντροπαλή».

Κατέκτησες το UAE RMC στη μεγάλη κατηγορία και δεν ήσουν σχεδόν ποτέ εκτός βάθρου. Πως κατάφερες να έχεις αυτή την εντυπωσιακή απόδοση;

«Χάρη στην ομάδα μου, τη Daman Speed Academy και την Abu Dhabi Racing κατάφερα να έχω αυτά τα εκπληκτικά αποτελέσματα. Μου έμαθαν πάρα πολλά και με βοήθησαν να κάνω εξαιρετική πρόοδο κάθε χρόνο. Δεν νομίζω να έφτανα έως εδώ αν δεν ήταν αυτοί».

Είσαι η πρώτη οδηγός από τα ΗΑΕ που κατάφερε και κέρδισε το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Ποια είναι τα συναισθήματά σου για ένα τέτοιο επίτευγμα;

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και κανένα συναίσθημα δεν μπορεί να περιγράψει πόσο χαρούμενη και περήφανη νιώθω που είμαι η πρώτη που το κατάφερα».

Γιατί ο αριθμός 78; Τι σημαίνει για εσένα;

«Το νούμερο 78 είναι ένας τυχερός αριθμός για εμένα, το διάλεξα λόγω της γιαγιάς μου. Μου έχει αποτυπωθεί από τότε που ήμουν μικρή σε ηλικία και σημαίνει πως είσαι κάτι παραπάνω από το κανονικό».

Ποιο είναι το όνειρό σου ως οδηγός αγώνων;

«Ως οδηγός, θέλω να φτάσω μέχρι τη Formula 1. Αυτός ο στόχος είναι το όνειρο κάθε οδηγού και θέλω να τα καταφέρω».

Ο πατέρας σου είναι κι εκείνος οδηγός αγώνων. Πόσο σε έχει βοηθήσει και στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια εντός κι εκτός πίστας;

«Εκτός πίστας με έχει βοηθήσει στο να με κρατάει υγιή και σε καλή φυσική κατάσταση. Μου έχει θέσει αυστηρούς κανόνες όσον αναφορά τη διατροφή μου. Δηλαδή όχι σοκολάτα, όχι αναψυκτικά, όχι junk food και ούτω καθεξής. Εντός πίστας με έχει βοηθήσει στο να με κρατάει ήρεμη και να μου δίνει συμβουλές. Τις περισσότερες φορές, μου λέει να μείνω ήρεμη και να κάνω υπομονή, γιατί μερικές φορές ξεφεύγω είναι η αλήθεια».

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά σου για το 2017; Σκοπεύεις να αγωνιστείς φέτος στην Ευρώπη;

«Έχω αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη, στο Γκενκ, στην Πορτογαλία και στη Γαλλία, αλλά θα έρθω και φέτος. Θα αγωνιστώ στους τελικούς του Rotax Max Challenge Grand Finals που θα γίνουν στην Πορτογαλία».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles