spot_img

Απορρίφθηκε η ένσταση της Ferrari, κρατά τη νίκη ο Perez

O Sergio Perez είναι με κάθε επισημότητα ο μεγάλος νικητής του Grand Prix Μονακό για το 2022, έπειτα από την απόρριψη της ένστασης της Ferrari από τους αγωνοδίκες.

Μετά το Grand Prix Μονακό, η ιταλική ομάδα έκανε ένσταση τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα, καθώς ανέφερε ότι τόσο ο Σέρχιο Πέρεζ, όσο και ο Μαξ Φερστάπεν, πάτησαν τη γραμμή στην έξοδο  του pitlane.

Παρά το γεγονός πως είδαμε τα συμβάντα στη μετάδοση του αγώνα, δεν υπήρξε επίσημη έρευνα από τους αγωνοδίκες. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ferrari, που δια στόματος Ματία Μπινότο, ζήτησε εξηγήσεις για τα συμβάντα αυτά.

Σχεδόν 4 ώρες μετά το τέλος του αγώνα, οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν πως απέρριψαν την ένσταση της Ferrari κι έτσι τα τελικά αποτελέσματα του Grand Prix Μονακό είναι τελικά. Ο Σέρχιο Πέρεζ πήρε την πρώτη του φετινή νίκη στη Formula 1 και δεύτερη με τη Red Bull Racing στην καριέρα του.

Η Ferrari ως αποτέλεσμα διατήρησε τις θέσεις 2 και 4, με τον Κάρλος Σάινθ να επιστρέφει στο βάθρο από το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. Από την άλλη ο Σαρλ Λεκλέρ απέτυχε λόγω κακής στρατηγικής να μετατρέψει ακόμα μία pole position σε νίκη και ως αποτέλεσμα, ο Μαξ Φερστάπεν αύξησε το προβάδισμά του στη βαθμολογία οδηγών.

Ακολουθούν οι αποφάσεις των αγωνοδικών για τους Verstappen και Perez.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles