spot_img

Αργεί ο αναβαθμισμένος κινητήρας της Renault

H Renault θα καθυστερήσει να φέρει τη νέα αναβάθμιση στον κινητήρα της, καθώς θέλει να διασφαλίσει πως θα έχει την απαραίτητη αξιοπιστία.

Ο Γάλλος κατασκευαστής είχε αρχικά προγραμματίσει να φέρει τον αναβαθμισμένο κινητήρα στο GP του Καναδά. Ωστόσο, μετά από δοκιμές στο δυναμόμετρο οι άνθρωποι του τμήματος κινητήρων δεν είναι σίγουροι για την αξιοπιστία της νέας μονάδας ισχύος.

Πλέον, ο στόχος για την Renault είναι να φέρει το νέο σύνολο πριν το τέλος Ιουλίου, εφόσον είναι σίγουρη πως η αξιοπιστία είναι στο επιθυμητό επίπεδο.

Ο λόγος που παρατείνεται το λανσάρισμα του νέου κινητήρα, είναι πως εκείνο το χρονικό διάστημα(τέλη Ιουλίου) οι ομάδες αλλάζουν τις μονάδες ισχύος στα μονοθέσιά τους. Η Ισπανία και το Μονακό οι ομάδες περνάνε στη δεύτερη κινητήρια μονάδα, ενώ το Sliverstone και η Ουγγαρία είναι οι επόμενοι αγώνες που γίνεται η τρίτη και προγραμματισμένη αλλαγή. Σε αυτό στοχεύει πλέον και η Γαλλική ομάδα.

Ο επικεφαλής της Renault F1, Cyril Abiteboul, δήλωσε:

«Θέλουμε να φέρουμε την αναβάθμιση πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα. Θέλουμε να το συγχρονίσουμε με την αλλαγή της τρίτης μονάδας ισχύος εάν αυτό είναι δυνατόν. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Έχουμε κάποιους περιορισμούς, αλλά πιστεύουμε πως το φετινό μας πλάνο είναι το σωστό. Υπάρχει καινοτομία και απόδοση που είναι σε εξέλιξη. Αυτό που θέλουμε να διασφαλίσουμε είναι η αξιοπιστία του κινητήρα. Όμως είναι δύσκολο όταν έχεις προβλήματα αξιοπιστίας. Είναι το ίδιο πράγμα όπως με την Honda. Τα προβλήματα αξιοπιστίας σε πάνε πίσω στην εξέλιξη και αυτή τη στιγμή είναι το μόνο πράγμα που μας πληγώνει. Πρέπει να το διαχειριστούμε».

Τέλος, ο Abiteboul δεν πήρε πίσω τον αρχικό του στόχο που είναι να ξεπεράσει η ομάδα του τους κινητήρες της Ferrari και της Mercedes. Επιπλέον, αυτή η καθυστέρηση ίσως αποδειχθεί μοιραία για την Red Bull, η οποία περίμενε τη νέα μονάδα ισχύος για να μπορέσει να παλέψει για το φετινό πρωτάθλημα.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles