spot_img

Aston Martin: Πρόθεση ένστασης στην FIA για τον αποκλεισμό του Vettel

Η Aston Martin έχει ξεκινήσει την διαδικασία ένστασης προς την FIA για τον αποκλεισμό του Sebastian Vettel στο GP Ουγγαρίας.

Ο τετράκις Πρωταθλητής κατάφερε να πετύχει το δεύτερο βάθρο του στη σεζόν με την Aston Martin. Μετά την κόκκινη σημαία, ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Lewis Hamilton εκκίνησε μόνος του στο grid, καθώς όλοι οι οδηγοί βρίσκονταν στα pits για αλλαγή γόμας. Στην συνέχεια του αγώνα, ο Vettel βρέθηκε πίσω από τον πρωτοπόρο Esteban Ocon και διατήρησε την θέση του μέχρι να πέσει η καρό σημαία.

Διαβάστε επίσης: Verstappen: Εκτός για μία ακόμα φορά από την Mercedes

Στο τέλος του αγώνα, όταν το μονοθέσιό του πέρασε από τεχνικό έλεγχο δεν τηρούσε το ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο καυσίμων. Σύμφωνα με του τεχνικούς κανονισμούς, οι αγωνοδίκες θα πρέπει να μπορούν να συλλέξουν τουλάχιστον 1 λίτρο καυσίμων.

Οι αγωνοδίκες έχουν ζητήσει από τους εκπροσώπους του Τεχνικού Τμήματος της FIA να απομονώσουν το μονοθέσιο με τον αριθμό 5 μέχρι να πραγματοποιηθεί ένσταση ή θεωρηθεί ως σχετικό στοιχείο από το Διεθνές Εφετείο της FIA.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας.

Η βρετανική ομάδα διαθέτει 96 ώρες ώστε να καταθέσει την επίσημη ένστασή της. Σύμφωνα με τους ίδιους, στο μονοθέσιο είχαν απομείνει σχεδόν 1.44 λίτρα, οι αγωνοδίκες όμως μπόρεσαν να συγκεντρώσουν δείγμα μόλις 0.3 λίτρων.

Η Aston Martin είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με την όλα διαδικασία. Δια του παρόντος έχει ζητήσει να αφαιρεθούν ορισμένα τμήματα του μονοθεσίου, ώστε να αποτραπούν τυχόν βλάβες κατά την μεταφορά του στις εγκαταστάσεις τις FIA. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβιβασμό και ούτε αλλοιώνει τα στοιχεία προς αξιολόγηση κατά την ένσταση.

Μην χάσετε την Τρίτη 3 Αυγούστου στις 21:00μμ την εκπομπή “Slipstream”, με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι 18 βαθμοί της δεύτερης θέσης ήταν μια σημαντική ανάσα τόσο για την Aston Martin όσο και για τον Vettel. Παράλληλα, ο teammate Lance Stroll δέχθηκε ποινή 5 θέσεων στο grid εκκίνησης στο GP Βελγίου μετά την σύγκρουσή του με τον Charles Leclerc.

Δείτε το Νυχτερινό GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles