spot_img

Άτυχος στον πρώτο αγώνα του Blancpain GT o Alex Fontana

O Alex Fontana μιλάει αποκλειστικά στον Στάθη Κοκκορόγιαννη και το automotonews.gr για τον πρώτο αγώνα στη σεζόν στο Blancpain Endurance GT.

O Ελληνοελβετός οδηγός της AKKA ASP είχε ένα δύσκολο σαββατοκύριακο, καθώς εγκατέλειψε τον αγώνα διάρκειας 3 ωρών από τη πίστα της Monza. Μάλιστα, η Mercedes #89 δεν κατάφερε να φτάσει στη πρώτη στροφή.

Στην εκκίνηση του αγώνα, υπήρξε επαφή μεταξύ της #7 Bentley και της #19 Lamborchini, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα χάος. Συνολικά, 16 αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, από τα οποία τα 11 εγκατέλειψαν, μεταξύ αυτών το #89. Στο τιμόνι της Mercedes ήταν Daniele Perfetti, που είχε επιλεγεί για να ξεκινήσει τον αγώνα.

Ο Alex μιλώντας στο automotonews.gr, δήλωσε:

«Οι αγώνες μερικές φορές είναι αρκετά σκληροί. Από τις κατατακτήριες δοκιμές αντιμετώπισα προβλήματα, όταν μου κατέστρεψαν τον γρήγορο γύρο μου. Ήταν πολύ κρίμα, καθώς ήμουν ταχύτερος κατά μισό δευτερόλεπτο(0.5s) και θα έβγαινα σίγουρα στους πρώτους 15 και στις 3εις πρώτες θέσεις στη κατηγορία μου(Pro-Am). Μετά ήρθε το ατύχημα. Είναι πολύ ενοχλητικό, αλλά ο teammate μου δεν μπόρεσε να το αποφύγει και τον χτύπησαν στο πίσω μέρος».

Στη συνέχεια, ο Alex μίλησε για τη σημασία που έχει η εγκατάλειψη, καθώς οι αγώνες είναι λίγοι στο πρωτάθλημα. Όμως παραμένει αισιόδοξος, καθώς γνωρίζει ότι ο ίδιος και οι teammates του ήταν ανταγωνιστικοί.

«Όταν συνειδητοποιείς πως 1 από τους 5 αγώνες τελείωσε είναι εκνευριστικό. Αν κάναμε την Sprint έκδοση του πρωταθλήματος θα ήταν πολύ πιο εύκολο να το χωνέψουμε, αλλά ένα μεγάλο μέρος της GT3 σεζόν μας πήγε χαμένο και δεν ήταν καν δικό μας λάθος. Τουλάχιστον γνωρίζουμε πως είμαστε αρκετά γρήγοροι για να δώσουμε τη μάχη για τις κορυφαίες θέσεις στη κατηγορία μας».

Η σεζόν δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Alex, όμως εμείς του ευχόμαστε καλή τύχη στη συνέχεια του πρωταθλήματος με πολλές επιτυχίες.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles