spot_img

Audi και Porsche μπαίνουν στη Formula 1 με τις McLaren και Red Bull

Το Volkswagen Group θα εισέλθει στη Formula 1, με τις Audi και Porsche να έχουν συνεργασία με τις McLaren και Red Bull Racing το 2026.

Αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση, οι πληροφορίες που υπάρχουν για το Volkswagen Group συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν είσοδο και των δύο αγωνιστικών brand στη Formula 1. Η σύνδεση της Audi με τη McLaren και της Porsche με τη Red Bull συνεχίζουν να επιβεβαιώνονται.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από τη μεριά του Volkswagen Group για τον τρόπο με τον οποίο θ’ αναμιχθεί η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στη Formula 1. Σύμφωνα με το Car, η σύνδεση της Audi με τη McLaren και της Porsche με τη Red Bull εξακολουθεί να υφίσταται.

Διαβάστε επίσης: Απαρατήρητες ομάδες της Formula 1 – 1970s

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της Formula 1, η εμπλοκή του Volkswagen Group είναι θέμα χρόνου ν’ ανακοινωθεί, καθώς ο όμιλος έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις για τις νέες μονάδες ισχύος που θα κάνουν την εμφάνισή τους το 2026. Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμη ξεκάθαρο είναι ο τρόπος εμπλοκής του: θα μπει με δική του ομάδα στο grid ή θα συνεργαστεί με κάποια από τις υπάρχουσες; Το δεύτερο σενάριο είναι πιο εφικτό και η Porsche φαίνεται να έχει μια αρχική συμφωνά με τη Red Bull, όταν λήξει η συνεργασία της τελευταίας με τη Honda.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Η Audi, από την άλλη πλευρά, καταλήγει στη συνεργασία με τη McLaren. Υπάρχουν, βέβαια, εναλλακτικές για τις δύο εταιρείες: η Audi μπορεί να συνεργαστεί με τη Williams, η Porsche με την AlphaTauri, ενώ δεν αποκλείεται και κάποια εμπλοκή της Haas. Αυτό που μοιάζει δεδομένο είναι πως Porsche και Audi θέλουν να επικεντρωθούν στην εξέλιξη της υβριδικής τεχνολογίας των νέων κινητήρων, την οποία απλά θα προμηθεύσουν σε ομάδες. Έτσι, δεν θα τους απασχολήσει καθόλου το κόστος για την κατασκευή ενός μονοθεσίου.

Volkswagen Formula 1
Photo: RedBullcontentpool.com

Το ευρύτερο πλάνο της Audi έχει να κάνει όχι μόνο με συνεργασία με τη McLaren στη Formula 1, αλλά και με εξαγορά της βρετανικής εταιρείας που έχει έδρα στο Woking της Αγγλίας. Η σχετική διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, ωστόσο τα νομικά τμήματα των δύο πλευρών βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία. Επίσης, οι βασικοί μέτοχοι της McLaren, ανάμεσά τους και η εταιρεία επενδύσεων Mumtalakat Holding Company, δεν θα ήταν αντίθετοι στο να πουλήσουν την εταιρεία. Μία τέτοια αγορά θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό group από sportscars, καθώς θα ήταν εφικτή η συνεργασία ανάμεσα σε Lamborghini, Porsche και McLaren. Η προσφορά που φημολογείται να έχει κάνει η Audi για την εξαγορά της McLaren Automotive (επωνυμία αυτοκινητοβιομηχανίας) κοστολογείται περίπου στο 1 δισεκατομμύριο λίρες. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η ιστορική βρετανική ομάδα είχε ακόμα έναν υποψήφιο αγοραστή τον τελευταίο καιρό, ωστόσο οι συζητήσεις δεν προχώρησαν περαιτέρω. Πιο συγκεκριμένα, η BMW ενδιαφέρθηκε για εξαγορά της βρετανικής ομάδας. Η Mumtalakat Holding Company είχε μία αρχική συνάντηση με τη BMW τον περασμένο μήνα, ωστόσο οι συζητήσεις δεν είχαν θετική κατάληξη. Οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν και, πιο συγκεκριμένα, κατά τη δεκαετία του ’90 στα supercars.

Η Formula 1 έχει αυτήν τη στιγμή 3 κατασκευαστές κινητήρων, με την Mercedes και τη Ferrari να είναι όλα τα χρόνια στις πρώτες θέσεις, ενώ η Renault έχει καιρό να παλέψει για την κορυφή. Η προσθήκη του Volkswagen Group στους κινητήρες θα δώσει την ευκαιρία για νέες μάχες τις προσεχείς σεζόν και θα είναι ενδιαφέρον να διαπιστωθεί ποιες ομάδες, αλλά και ποιοι οδηγοί θα πρωταγωνιστούν.

Δείτε τον Αγώνα αντοχής GT του Ελληνικού Πρωταθλήματος WTE. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles