spot_img

Αβέβαιο το μέλλον του Vettel στη Formula 1

Ο Sebastian Vettel αναμένεται στο άμεσο μέλλον να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει την συνεργασία του με την Aston Martin ή εάν θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει έρθει αντιμέτωπος με δυο δύσκολες σεζόν από τότε που ξεκίνησε την συνεργασία του με την Aston Martin το 2021. Το αγωνιστικό πακέτο της AMR22 έχει πέσει σε απόδοση στο τέλος του grid χωρίς συστηματική βελτίωση. Ο Vettel έχει καταφέρει να μπει εντός βαθμολογικής δεκάδας μόλις τέσσερις φορές έως τώρα στο Πρωτάθλημα, ενώ καταφέρνει με δυσκολία να περάσει στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών. Στο Πρωτάθλημα οδηγών βρίσκεται στην 14η θέση με μόλις 15 βαθμούς.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει για το μέλλον του στην Formula 1.

«Ακόμα δεν έχω πάρει απόφαση, αλλά θα το σκεφτώ τις επόμενες εβδομάδες. Σίγουρα εξαρτάται από την εξέλιξη του μονοθεσίου και τις δυνατότητες που βλέπω στην ομάδα. Ήδη έχω τονίσει πολλές φορές ότι θέλω να μάχομαι για βαθμούς και νίκες, αλλιώς χάνεται η ευχαρίστηση να οδηγείς. Οπότε σε μερικές εβδομάδες, μαζί με την οικογένεια μου, θα πρέπει να δω ποιοι είναι οι ρεαλιστικοί μου στόχοι και πόση ενέργεια μου έχει απομείνει ώστε να συνεχίσω να προοδεύω με την ομάδα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Με το μέλλον του αβέβαιο στην Formula 1 πολλοί αναρωτιούνται εάν ο Vettel αναζητήσει συνεργασία με κάποια άλλη ομάδα του grid. Οι θέσεις στην αγορά οδηγών είναι περιορισμένες και οι ομάδες με τις οποίες είχε συνεργαστεί για χρόνια στο παρελθόν, Scuderia Ferrari και Red Bull Racing, έχουν κατοχυρώσει το ρόστερ τους για τα επόμενα έτη. Παρ’ όλα αυτά, ο Vettel διαβεβαίωσε πως δεν αναλογίζεται συνεργασία με κάποια άλλη ομάδα.

«Δεν το σκέφτομαι καν αυτή την στιγμή. Η Aston Martin είναι η πρώτη ομάδα με την οποία θα επικοινωνήσω όταν αποφασίσω και το πρότζεκτ που θέλω να πάω στο επόμενο επίπεδο».

Πιστεύετε πως ήρθε η στιγμή για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή να κλείσει την καριέρα του στην Formula 1;

Δείτε το GP Silverstone για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles