spot_img

Ο Schumacher κατακρίνει ξανά τη Ferrari

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Ralf Schumacher, δήλωσε πως η τακτική που ακολούθησε η Ferrari στο πρώτο σκέλος του αγώνα Sprint στην Αυστρία δίνει την εντύπωση πως «θέλουν να πάρει η Red Bull το Πρωτάθλημα».

Οι οδηγοί της Ferrari, Charles Leclerc και Carlos Sainz, εκκίνησαν τον αγώνα Sprint στο τριήμερο του GP Αυστρίας από τις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα. Στην εκκίνηση δεν άλλαξε η σειρά τους, ενώ δεν κατάφεραν να προσπεράσουν το Max Verstappen. Στους πρώτους γύρους, ο Leclerc προσπαθούσε να κάνει συντήρηση των ελαστικών του, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στο Sainz να τον πλησιάσει. Οι οδηγοί της ιταλικής ομάδας έδωσαν μία σύντομη μάχη, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στο Verstappen να απομακρυνθεί και να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον αγώνα Sprint.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο σύμβουλος της Red Bull Racing σε θέματα Formula 1, Dr. Helmut Marko, δήλωσε έκπληκτος με την προσέγγιση της Ferrari. Ο πρώην οδηγός Formula 1, Ralf Schumacher, αναφέρθηκε στη σχετική δήλωση του αυστριακού:

«Εάν η Ferrari, είτε η ομάδα Β ή Γ που μπορεί να διαθέτεις, συνεχίζει να σε βοηθά, τότε τα πράγματα εξελίσσονται θετικά. Κάποιος θα είχε την εντύπωση πως θέλει πραγματικά (η Ferrari) να κατακτήσει η Red Bull το Πρωτάθλημα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστρίας.

Ο Γερμανός προβληματίζεται με το γεγονός πως η Scuderia δεν έχει δώσει προτεραιότητα σε κάποιον οδηγό μέχρι τώρα, με βάση τα όσα είδε στο GP Αυστρίας.

«Πιθανότατα θα θελήσουν να ωθήσουν το Leclerc ξανά τώρα. Κανένας από τους δύο οδηγούς δε συμφωνεί, όμως, νομίζω πως μπορείτε να το δείτε αυτό. Ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί μεταξύ τους, κάτι που ήταν κρίσιμο σε ορισμένες περιπτώσεις. Έπειτα, ο Leclerc κατάφερε να απομακρυνθεί ή ο Sainz ενημερώθηκε να μην πιέσει, δεν ξέρω».

Ο Ralf Schumacher ανέφερε με καυστικό τρόπο τη δυσκολία που έχει να αντιμετωπίσει από εδώ και πέρα ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto:

«Δεν υπάρχει, πλέον, κάποια συμφωνία. Αυτή τη στιγμή, οι δύο τους δε θα ήθελαν ούτε να πάνε διακοπές μαζί. Θα μπορούσατε να πείτε πως ούτε καν κοιτάνε ο ένας τον άλλο».

Ο Ralf Schumacher, όπως και η πλειοψηφία του κόσμου της Formula 1, περιμένει από τη Ferrari να αποφασίσει σε ποιον οδηγό θα βασιστεί για τη μάχη του Πρωταθλήματος οδηγών. Η ιστορία του αθλήματος έχει αποδείξει πως η ισότητα σε μία ομάδα δεν έχει ωφελήσει μακροπρόθεσμα ποτέ.

Δείτε το GP Silverstone για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles