spot_img

Αυτή είναι η McLaren MCL36 (vid)

H McLaren αποκάλυψε τη νέα MCL36 του 2022 που θα οδηγήσουν οι Lando Norris και Daniel Ricciardo στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Οι παρουσιάσεις της Formula 1 συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. H McLaren έγινε η τέταρτη ομάδα που έκανε τη δική της παρουσίαση για το 2022 και αποκάλυψε για πρώτη φορά την MCL36. Το μονοθέσιο κατασκευάστηκε για τους νέους τεχνικούς κανονισμούς της Formula 1. Σύμφωνα με τις ίδιες τις ομάδες, οι αλλαγές αυτές είναι από τις μεγαλύτερες στην ιστορία.

Photo: McLaren

Η παρουσίαση έγινε στο MTC, το εργοστάσιο της φίρμας στο Woking της Μεγάλης Βρετανίας. Η εκδήλωση δεν ήταν μόνο για τη Formula 1, καθώς παρουσιάστηκαν επίσης και οι ομάδες του Indycar, της Extreme E και της McLaren Shadow. Παρόντες ήταν οι οδηγοί όλων των τμημάτων της McLaren.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση της παρουσίασης της Red Bull RB18 και της Haas VF-22.

Το μονοθέσιο διατηρεί ως βασικό χρώμα το πορτοκαλί, όμως πλέον συνοδεύεται από δύο ακόμα. Το μαύρο επιστρέφει στο μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας και μαζί του έχει το γαλάζιο που αντικαθιστά το σκούρο μπλε. Ο χρωματισμός είναι αρκετά διαφορετικός από αυτόν του 2021 και με περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως, δίνει έναν αέρα φρεσκάδας στη McLaren ενόψει 2022.

Photo: McLaren

H ομάδα ολοκλήρωσε στην 4η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών το 2021 και επιθυμεί να ανέβει ακόμα πιο ψηλά τη νέα σεζόν. Παρά το γεγονός πως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η νέα αεροδηναμική σήραγγα, η McLaren στοχεύει ψηλά. Πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Lando Norris, ενώ ο Daniel Ricciardo έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2023.

Ο CEO του αγωνιστικού τμήματος της McLaren, Zak Brown, δήλωσε:

Είμαι ενθουσιασμένος που λανσάρουμε τρία αγωνιστικά προγράμματα της McLaren μαζί για τη Formula 1, το Indycar και την Extreme E. Η ομάδα της F1 συνεχίζει να κάνει πρόοδο και με τον Andreas Seidl και τους νέους κανονισμούς, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να δω τον Lando και τον Daniel πίσω από το τιμόνι της McLaren MCL36. O Lando έκανε τρομερή πρόοδο πέρυσι και η φοβερή νίκη του Daniel στη Monza μας έκανε να νιώσουμε και πάλι την αίσθηση του θριάμβου. Θέλουμε να χτίσουμε πάνω στην πρόοδο αυτή και να μειώσουμε τη διαφορά από την κορυφή.

Photo: McLaren

Δείτε το βίντεο της αποκάλυψης της McLaren MCL36.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles