spot_img

Binotto: «Δεν είμαστε γρήγοροι»

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, εστίασε στις δηλώσεις του στην έλλειψη ρυθμού της ιταλικής ομάδας στους τελευταίους αγώνες, ενώ παραδέχθηκε και τα λάθη στη στρατηγική στο GP Ολλανδίας.

Η Ferrari διατήρησε τις θέσεις 2 και 3 στην εκκίνηση του GP Ολλανδίας, με τον Charles Leclerc να παραμένει μπροστά από τον Carlos Sainz. Η συνέχεια ήταν λίγο πολύ γνωστή για την ιταλική ομάδα, καθώς τα διάφορα λάθη στη στρατηγική έριξε τους δύο οδηγούς στην 4η και την 6η θέση αντίστοιχα. Ο Leclerc μπόρεσε να ανέβει στην 3η θέση, περνώντας το Lewis Hamilton, ενώ ο Carlos Sainz κέρδισε μία θέση (5η), περνώντας το Sergio Perez. Ο Ισπανός, βέβαια, δέχθηκε ποινή 5 δευτερολέπτων για επικίνδυνη απομάκρυνση από το pitlane κι έπεσε 8ος.

Η βασική ανησυχία για τη Ferrari ήταν η έλλειψη ανταγωνιστικού ρυθμού στον αγώνα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto.

«Δε νομίζω πως το αποτέλεσμά μας οφείλεται στη στρατηγική. Για άλλη μία φορά εδώ (GP Ολλανδίας), μετά την Ουγγαρία και το Spa (GP Βελγίου) δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι στον αγώνα. Όταν δεν έχεις ένα αρκετά γρήγορο μονοθέσιο, είναι δύσκολο να κερδίζεις αγώνες ή να έχεις γενικά θετικά αποτελέσματα. Η προτεραιότητά μας είναι, μετά και το σημερινό αγώνα, να κοιτάξουμε και πάλι το ρυθμό μας, την ταχύτητα και απόδοση του μονοθεσίου. Στους τελευταίους αγώνες θα μπορούσα να πω πως δεν εκμεταλλευόμαστε στο μέγιστο τις δυνατότητες του μονοθεσίου, αυτός είναι ο κύριος προβληματισμός μας».

Ο Binotto δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αναφέρει τις λανθασμένες επιλογές στη στρατηγική της Ferrari.

«Αναφορικά με τη στρατηγική, σίγουρα ήταν χάλια το πρώτο pitstop του Carlos (Sainz). Η απόφαση πάρθηκε πολύ αργά και οι μηχανικοί δεν ήταν έτοιμοι, κάτι που του κόστισε πολλές θέσεις. Έπειτα, ήμασταν άτυχοι με τον Charles (Leclerc), εμφανίστηκε το (εικονικό) αυτοκίνητο ασφαλείας μόλις αυτός είχε κάνει pitstop, κάτι που δεν έκανε πιο εύκολο τον αγώνα του. Συνολικά, όμως, αυτό που με προβληματίζει περισσότερο σήμερα (GP Ολλανδίας) είναι ο ρυθμός του μονοθεσίου».

Σε ερώτηση που έγινε στο Mattia Binotto για το κατά πόσο αισθάνεται η Ferrari την πίεση της Mercedes στη συνέχεια του Πρωταθλήματος, ο επικεφαλής της Ferrari αναγνώρισε τη βελτίωση της γερμανικής ομάδας.

«Σίγουρα η Mercedes είναι πολύ γρήγορη αυτή τη στιγμή. Αυτό θα μπορούσα να πω πως είναι η μεγαλύτερή μας ανησυχία, καθώς επανέρχονται και έχουμε μόνο 30 πόντους διαφορά από αυτούς. Αυτό είναι κάτι καινούριο για εμάς, για ακόμα μία φορά δεν ήμασταν γρήγοροι (στο GP Ολλανδίας) για να τους κερδίσουμε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της Formula 1.

Ο Binotto έκανε και ένα σύντομο σχόλιο για τον αγώνα που έρχεται, το GP Ιταλίας.

«Τώρα έχουμε μπροστά μας τη Monza, ένα σημαντικό αγώνα για εμάς. Επιτέλους επιστρέφουμε, μετά τον Covid, με όλους τους tifosi πίσω στις κερκίδες, είναι πολύ ωραίο που θα τους έχουμε εκεί. Σίγουρα θα μας υποστηρίξουν και θα δώσουν ώθηση και στους οδηγούς μας. Πρέπει, επίσης, να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε γιατί στους τελευταίους 3 αγώνες δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Ferrari έχει, πλέον, απόσταση 135 πόντων από την κορυφή, ενώ η Mercedes την πλησίασε στους 30 πόντους στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles