spot_img

Binotto: «Είμαστε έτοιμοι για πρωτάθλημα»

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, πιστεύει πως η ομάδα έχει προετοιμαστεί καλύτερα τη φετινή σεζόν για να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα, συγκριτικά με το 2017 και το 2018.

Η Ferrari ξεκίνησε το 2022 με τον καλύτερο τρόπο, καθώς έκανε το 1-2 στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, το GP Μπαχρέιν, ενώ στο GP Σαουδικής Αραβίας ο Charles Leclerc έχασε οριακά τη νίκη από τον οδηγός της Red Bull Racing, Max Verstappen. Μετά από δύο αγώνες, η ιταλική ομάδα έχει την πρωτοπορία και στα δύο Πρωταθλήματα και φαίνεται πως θα παλέψει για τους Τίτλους μετά από 4 χρόνια, όταν διεκδίκησε το Πρωτάθλημα χωρίς επιτυχία το 2017 και το 2018.

Διαβάστε επίσης: Η Red Bull προειδοποιεί τον ανταγωνισμό με αναβαθμίσεις

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, επιβεβαιώνει την καλύτερη προετοιμασία που έχει η ομάδα του για να βρεθεί στην κορυφή τη φετινή σεζόν:

Νομίζω πως το να συνεχίσουμε την εξέλιξη στη διάρκεια της χρονιάς αποτελεί πάντα μία πρόκληση, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλες τις ομάδες. Είναι αλήθεια πως οι ανταγωνιστές μας είναι πολύ δυνατοί κι έχουν αποδείξει τη δύναμή τους, ενώ ως Ferrari, στις δύο τελευταίες ευκαιρίες που είχαμε το 2017 και το 2018, χάσαμε έδαφος μέσω της εξέλιξης. Από τότε, σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση του μονοθεσίου έχουμε βελτιώσει τα εργαλεία μας, τα οποία είναι η αεροδυναμική σήραγγα, η μεθοδολογίες, οι διαδικασίες και ο προσομοιωτής.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Ο Mattia Binotto απάντησε ευθέως για το αν αισθάνεται πιο έτοιμη τη Ferrari για να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα:

Νομίζω πως σήμερα είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι, σε σύγκριση με το παρελθόν, για να κάνουμε την κατάλληλη δουλειά και στην εξέλιξη. Χρειάζεται, επίσης, να προσθέσουμε στη σημερινή χρονιά το γεγονός πως έχουμε τον περιορισμό χρημάτων (budget cap). Αυτό θα επηρεάσει το ρυθμό εξέλιξης και νομίζω πως θα αποτελέσει σημείο-κλειδί κι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Η ανησυχία μου είναι πως χρειάζεται να εξασφαλίσουμε το γεγονός πως θα έχουμε τη σωστή τακτική σε αυτό, καθώς μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στη μάχη της εξέλιξης.

Ο Mattia Binotto έκανε αναφορά και στο αν ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος Οδηγών, Charles Leclerc, είναι έτοιμος να παλέψει για τον Τίτλο.

Νομίζω πως είναι, όμως είναι κάτι το οποίο περίμενα να συμβεί. Όταν ανανεώσαμε μαζί του τα τελευταία χρόνια έως το 2024 αυτό συνέβη επειδή γνωρίζουμε πως είναι ικανός γι’ αυτό. Νομίζω πως, χωρίς αμφιβολία, έχει απλά αποδείξει πως είναι ικανός να παλέψει για το Πρωτάθλημα. Έχει το ταλέντο, έχει τις ικανότητες, είναι πολύ καλός οδηγός και αισθάνεται πολύ χαρούμενος με το τι έχει καταφέρει σε αυτούς τους αγώνες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Ferrari προετοιμαζόταν καιρό για τη σεζόν του 2022 και μετά από δύο αγώνες, έχει τον έλεγχο και στα δύο Πρωταθλήματα. Στους οδηγούς ο Charles Leclerc έχει προβάδισμα 12 πόντων από τον teammate του, Carlos Sainz, ενώ ο αμέσως επόμενος οδηγός στην κατάταξη, ο Max Verstappen, βρίσκεται 20 πόντους πίσω. Στους κατασκευαστές, η Ferrari έχει προβάδισμα 40 και 41 πόντων από τις Mercedes και Red Bull Racing αντίστοιχα.

Δείτε το GP Imola για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles