spot_img

Η Red Bull προειδοποιεί τον ανταγωνισμό με αναβαθμίσεις

Ο Σύμβουλος της Red Bull Racing σε θέματα Formula 1, Dr Helmut Marko, δήλωσε πως η αυστριακή ομάδα εργάζεται με σκοπό να φέρει αναβαθμίσεις που θα παρέχουν στην RB18 σημαντική βελτίωση εντός πίστας.

Το Πρωτάθλημα του 2022 ξεκίνησε με τη Red Bull Racing να διεκδικεί νίκες στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς. Στο GP Μπαχρέιν, η αυστριακή ομάδα πλήρωσε την έλλειψη αξιοπιστίας και είχε διπλή εγκατάλειψη. Ωστόσο, στο GP Σαουδικής Αραβίας, ο Max Verstappen κατέκτησε τη νίκη μετά από συναρπαστική μάχη με τη Ferrari του Charles Leclerc. Η Red Bull Racing δίνει μάχη για την κορυφή, ωστόσο το μονοθέσιό της έχει κάποιες αδυναμίες, με βασικότερη αυτών να είναι το βάρος της RB18.

Διαβάστε επίσης: «Βαρύς» λογαριασμός στη Haas για το ατύχημα του Schumacher

Ο Σύμβουλος της αυστριακής ομάδας σε θέματα Formula 1, Dr Helmut Marko, είχε αναφέρει πριν την έναρξη της σεζόν τη δυσκολία της ομάδας να μειώσει το βάρος του μονοθεσίου της. Φαίνεται όμως πως η Red Bull τελικά έχει βρει τρόπο να το αντιμετωπίσει και οι αναβαθμίσεις ίσως εμφανιστούν ακόμα και στο GP Εμίλια-Ρομάνια, το οποίο θα διαδεχθεί το GP Αυστραλίας. Ο Helmut Marko εξηγεί, μιλώντας στο αυστριακό μέσο ενημέρωσης Servus TV:

Η Ferrari είναι ένα μονοθέσιο που είναι πάντα γρήγορο, σε όλες τις συνθήκες, ανεξαρτήτως θερμοκρασιών ή ελαστικών. Το μονοθέσιό μας σίγουρα είναι πιο δύσκολο να ρυθμιστεί, όμως θα χάσουμε λίγο από το βάρος μας στην Imola. Αυτό θα πρέπει να μας δώσει ένα σημαντικό χρονικό πλεονέκτημα, με άλλα λόγια θα κερδίσουμε σε χρόνο. Νομίζω πως είμαστε σε καλή θέση, όμως έχουμε ένα σχεδόν ισοδύναμο αντίπαλο, τη Ferrari. Ο (Charles) Leclerc οδηγά αψεγάδιαστα αυτήν τη σεζόν, συνεπώς θα είναι συναρπαστική η χρονιά.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας!

Ο ερχόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το GP Αυστραλίας, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Απριλίου. Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας στο Albert Park από το 2019, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια είχε ακυρωθεί λόγω της πανδημίας Covid-19. Ο Helmut Marko διστάζει να κάνει κάποια συγκεκριμένη πρόβλεψη:

Νομίζω πως λίγο πολύ θα είναι το ίδιο με εδώ πέρα (GP Σαουδικής Αραβίας). Έχει να κάνει με το ποια ομάδα θα διαμορφώσει το set-up της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η πίστα μάς έχει ταιριάξει στο παρελθόν, όμως είναι δύσκολο. Πιθανότατα ο αγώνας θα είναι και πάλι συναρπαστικός.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Red Bull Racing, μετά από δύο αγώνες το 2022, βρίσκεται στην 3η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών έχοντας 41 πόντους διαφορά από την κορυφή. Αντίστοιχα, ο Max Verstappen υπολείπεται κατά 20 πόντους από τον επικεφαλής Charles Leclerc στο Πρωτάθλημα Οδηγών.

Δείτε το GP Imola για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles