spot_img

Binotto: «Ο Leclerc ενθουσιάζει, ο Sainz μπορεί να γίνει ηγέτης»

Ο Mattia Binotto ανέτρεψε την παραδοσιακή πολιτική της Ferrari δίνοντας ευκαιρία σε νεαρούς οδηγούς, βλέποντας στους Charles Leclerc και Carlos Sainz ένα ιδανικό δίδυμο.

Νωρίτερα στη σεζόν ανακοινώθηκε πως ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Vettel δεν θα συνεχίσει με την Ferrari από το 2021. Ο Γερμανός θα αφήσει τη θέση του για τον 26χρονο Carlos Sainz Jr., ο οποίος θα αποτελέσει τον νέο teammate του Charles Leclerc.

Η Ferrari πάντα κατέφευγε στην πρόσληψη πρωταθλητών για την οδήγηση των μονοθεσίων της. Πριν τον Vettel ήταν ο Fernando Alonso, πριν τον Ισπανό ήταν ο Michael Schumacher, ενώ ο Kimi Raikkonen όταν πήγε στη Ferrari για πρώτη φορά ήταν στο απόγειο της καριέρας του.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, απέρριψε αυτήν τη πολλάκις δοκιμασμένη τακτική και επέλεξε ένα διαφορετικό οδηγικό δίδυμο. Το τι επιφυλάσσει το μέλλον για την Ferrari μένει να φανεί.

Διαβάστε επίσης: Ferrari – Το μονοθέσιο βελτιώνεται αργά αλλά σταθερά

Σε μια συνέντευξή του στον Ιταλικό Τύπο, ο Binotto σχολίασε τις αποφάσεις γύρω από τους οδηγούς της ομάδας, μεταξύ αυτών και τη λύση της συνεργασίας της με τον Sebastian Vettel.

Ο Charles ενθουσιάζει τους οπαδούς αλλά και εμάς μέσα στην ομάδα. Ο Enzo θα τον συμπαθούσε πολύ, γιατί πολλές φορές οδηγεί πέρα από τα όρια. Ο Carlos είναι σίγουρα ένας μπροστάρης, ένας σκληρός “εργάτης” που δουλεύει για το καλό του συνόλου. Είναι ένας οδηγός που μεγαλώνει με σωστή σκέψη. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως η επιλογή του είναι η πιο ιδανική και οι οδηγοί δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα.
Ο Charles είναι πλέον κομμάτι της ομάδας και ωριμάζει με πολλή προοπτική. Έχει αντιμετωπίσει ψύχραιμα πολλές δύσκολες στιγμές. Θα ανακάμψουμε από την άσχημη αυτή σεζόν, ο Carlos έκανε τη σωστή επιλογή.
[Σχετικά με τον Sebastian], έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις που θα έχουν αντίκτυπο μακροπρόθεσμα. Τον αγαπάμε για όσα έδωσε στην ομάδα και για το πώς μας φέρθηκε. Κατανόησε την απόφασή μας γιατί είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” για την F1, με την ανάλυση του GP Εμίλια-Ρομάνια και τον σχολιασμό των τελευταίων εξελίξεων.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles