spot_img

Ferrari: Το μονοθέσιο βελτιώνεται αργά αλλά σταθερά

Το GP Εμίλια-Ρομάνια είδε την Ferrari να βαθμολογείται ξανά μόνο μέσω του Charles Leclerc, αλλά η SF1000 σίγουρα δείχνει όλο και περισσότερα σημάδια βελτίωσης.

Ο τελευταίος αγώνας επί ιταλικού εδάφους για τη φετινή ιδιαίτερη σεζόν ήταν ικανοποιητικά καλός για την Scuderia. Ο Leclerc έκανε άλλη μια καλή εμφάνιση και τερμάτισε στην 5η θέση, με τον Vettel να αναρριχάται ψηλά στην κατάταξη, μέχρι να χάσει πάρα πολύ χρόνο από ένα κάκιστο pit stop. Ωστόσο, η 12η θέση του Γερμανού δεν αντικατοπτρίζει την καλή του επίδοση στην πίστα. Συνολικά, η Ferrari SF1000 έδειξε για άλλη μια φορά δείγματα συνεχούς και σταδιακής προόδου, ανεξάρτητα αν η συγκομιδή βαθμών δεν το απέδειξε.

Ο Μονεγάσκος έκανε μια καλή εκκίνηση και εκμεταλλεύτηκε τις εγκαταλείψεις γρηγορότερων μονοθεσίων, ώστε να πάρει τους 10 βαθμούς της 5ης θέσης. Ο Γερμανός από την άλλη είχε επαφή με την Haas του Kevin Magnussen στον πρώτο γύρο και έχασε κάποιες θέσεις. Ωστόσο, αξιοποίησε τη medium γόμα και έφτασε μέχρι και την 4η θέση. Δυστυχώς για τον ίδιο, το πρώτο pit stop του ήταν πολύ κακό και ο Γερμανός βγήκε εκτός 10άδας. Το αυτοκίνητο ασφαλείας που έφερε η εγκατάλειψη του Max Verstappen δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα, με τον τελικό τερματισμό του να αδικεί την καλή του οδήγηση.

Διαβάστε επίσης: Alonso – «Η Renault ήταν πάντα η πρώτη μου επιλογή»

Οι δηλώσεις του Charles Leclerc:

Αισθάνομαι ικανοποιημένος με την 5η θέση. Νομίζω πως πήραμε τα μέγιστα από τον αγώνα. Πίεσα πραγματικά από την αρχή μέχρι το τέλος και νομίζω ότι ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί. Η διαχείριση των ελαστικών ήταν επίσης καλή.

Οι δηλώσεις του Sebastian Vettel:

Ο ρυθμός ήταν καλός στο πρώτο μου stint αλλά μετά χάθηκε όλος ο κερδισμένος χρόνος στο pit stop. Είναι πολύ κρίμα γιατί ένιωθα άνετα στο μονοθέσιο. Αν καταφέρουμε να βελτιώσουμε τις κατατακτήριες δοκιμές μας, οι επόμενοι αγώνες θα μας δώσουν καλύτερα αποτελέσματα.

Οι δηλώσεις του Mattia Binotto:

Είναι ξεκάθαρο ότι λαμβάνουμε υπόψιν την πρόοδο που έχουμε δείξει στους τελευταίους αγώνες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το υπόλοιπο αυτής της σεζόν, αλλά και για την επόμενη. Ο Charles έκανε καλή δουλειά για ακόμα μια φορά, τόσο στη διαχείριση των ελαστικών όσο και στην άμυνα της θέσης του.
Ο Sebastian είχε επίσης έναν καλό αγώνα αλλά το pit stop τού στέρησε έναν τερματισμό στην πρώτη δεκάδα. Θα μπορούσε να πάρει πολύτιμους βαθμούς, λυπούμαστε πολύ για ό,τι του συνέβη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” για την F1, με την ανάλυση του GP Εμίλια-Ρομάνια και τον σχολιασμό των τελευταίων εξελίξεων.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles