spot_img

Binotto: «Ο Leclerc μπορεί να κοντράρει τον Hamilton»

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, δήλωσε πως ο Charles Leclerc μπορεί να χτυπήσει στα ίσα τον 7 φορές Πρωταθλητή, Lewis Hamilton.

Η Ferrari μπαίνει σε μια νέα εποχή το 2021, μετά από ένα καταστροφικό 2020. Το μονοθέσιό της δεν ήταν ανταγωνιστικό και αρκέστηκε στην 6η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Τα αποτελέσματα στους αγώνες δεν ήταν επίσης ικανοποιητικά, με την ομάδα να έχει μόλις τρία βάθρα σε όλο το 2020.

Παράλληλα, είδαμε την μεγάλη απόφαση να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του Sebastian Vettel. Η Ferrari θέλησε να στηρίξει το μέλλον της στις πλάτες του Leclerc και δίπλα του θα έχει από τη νέα σεζόν τον Carlos Sainz.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 13 Ιανουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Για την αντικατάσταση του Γερμανού είχαμε δηλώσει στο Automotonews.gr, είτε μέσω της εκπομπής “Slipstream” είτε μέσω των κειμένων μας, πως η Ferrari είχε προσεγγίσει τον Lewis Hamilton. Ο Βρετανός είχε απαντήσει αρνητικά και το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε ο John Elkann, λίγο πριν το τέλος του 2020.

Ο Binotto μιλά για την επιλογή του line-up και εκθειάζει τον Leclerc, λέγοντας πως θα μπορούσε να κοντράρει τον Βρετανό.

Δεν πιστεύω πως έχουμε κάτι να μετανιώσουμε σχετικά με τους οδηγούς μας. Στην τελική πήραμε ορισμένες αποφάσεις, σκεπτόμενοι πως ήταν οι σωστές και σήμερα έχουμε έναν εκπληκτικό οδηγό στο πρόσωπο του Charles. Ως Ferrari έχουμε επενδύσει πολύ πάνω του. Πιστεύω πως έχει πολύ ταλέντο. Εάν είναι στο σωστό μονοθέσιο μπορεί να κοντράρει τον Lewis Hamilton. Έχουμε κάνει όμως τις επιλογές μας. Πιστεύω μαζί και με τον Carlos είμαστε πολύ δυνατοί. Δεν πιστεύω πως θα μετανιώσουμε για το οτιδήποτε.

Ακούστε την εκπομπή για την F1, “Slipstream”, με συζήτηση γύρω από τα τελευταία νέα του σπορ.

Η νέα σεζόν είναι ένα στοίχημα για την Scuderia, η οποία θέλει να αφήσει πίσω το 2020. Θέλει να αποδείξει πως μπορεί να βελτιωθεί και να είναι σε θέση το 2022, με σωστή οργάνωση, να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα. Ο Binotto τώρα μιλάει για το 2021, ξεκαθαρίζοντας αρχικά πως δεν υπάρχει θέμα ιεραρχίας.

Στην ομάδα δεν υπάρχει νούμερο 1 και νούμερο 2 οδηγός. Στην αρχή της σεζόν ειδικά θα έχουν ίσες ευκαιρίες και είναι ελεύθεροι να παλέψουν. Οι βαθμοί της ομάδας είναι ο νούμερο ένα στόχος. Αργότερα στη σεζόν θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Θα δούμε τι στρατηγική θα ακολουθήσουμε για τους στόχους κάθε οδηγού και μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουμε πλάνο. Όμως, στην αρχή της σεζόν είναι ελεύθεροι να μονομαχήσουν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Δείτε το μεγάλο φινάλε του eSports Πρωταθλήματος του automotonews.gr, F1 Greek Mini Series.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles