spot_img

Binotto: Πήραμε ρίσκο με την αναβάθμιση του κινητήρα

Ο Mattia Binotto, αν και παραδέχθηκε το ρίσκο της Ferrari να χρησιμοποιήσει έναν αναβαθμισμένο κινητήρα στους τελευταίους αγώνες, η ομάδα έχει επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό.

Για τη σεζόν του 2021, η Ferrari ανασχεδίασε τη μονάδα ισχύος της έπειτα από ένα καταστροφικό 2020, που της έφερε το χειρότερο αποτέλεσμα των τελευταίων 40 χρόνων. Έκτοτε, η ομάδα έχει εργαστεί πυρετωδώς με στόχο να φέρει μια νέα βελτιωμένη έκδοση της. Η τελική έγκριση για την εφαρμογή της δόθηκε στο GP Ρωσίας. Ο Charles Leclerc μετά τον αγώνα τόνισε πως η απόδοση της SF21 τού άφησε θετικές εντυπώσεις.     

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο επικφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, εξήγησε τον λόγο να εισάγουν τόσο άμεσα τον νέο κινητήρα παίρνοντας ουσιαστικά μεγάλο ρίσκο με αυτό. 

Ο αρχικός μας στόχος ήταν να αποκομίσουμε περισσότερη εμπειρία για την επόμενη χρονιά. Αυτός ήταν ο λόγος που παρουσιάσαμε τις αλλαγές αυτές τόσο σύντομα. Ένα μεν ρίσκο από μεριά μας, ώστε να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε τις δυνατότητές μας το 2022. Είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε όσο χρόνο διαθέτουμε εντός πίστας, καθώς του χρόνου θα έχουμε ξανά «πάγωμα» στην ανάπτυξη των κινητήρων. Αυτό θα είναι το κλειδί για να επιτύχουμε.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Με τη νέα μονάδα ισχύος αγωνίστηκε και ο Carlos Sainz στο GP Τουρκίας. Ο Ισπανός οδηγός έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα, αν και εκκίνησε από το τέλος του grid. Πέρασε την καρό σημαία όντας στην 8η θέση και δίκαια ανακηρύχτηκε ως “Driver of the Day”.

Όπως όλα δείχνουν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα. Θα ήταν όμως να το υποστηρίξω αυτό σύμφωνα με τους χρόνους μας στις κατατακτήριες, καθώς κάθε πίστα έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Για παράδειγμα, το περασμένο Σάββατο ο Charles έκανε τον τέταρτο ταχύτερο γύρο, οι χρόνοι όμως όσων εκκίνησαν πίσω από μας δεν είχαν μεγάλη απόκλιση. Δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την κεντρική μονάδα, ούτε με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Είναι αρκετά πιο περίπλοκο. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών η Ferrari βρίσκεται στην 4η θέση, μόλις 7,5 βαθμούς μακριά από την προπορευόμενη McLaren.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles