spot_img

Η F1 αυξάνει τις ημέρες χειμερινών δοκιμών το 2022

Η F1 αναμένεται το 2022 να διεξάγει περισσότερες ημέρες χειμερινών δοκιμών, μεγαλώνοντας τον αριθμό σε σύγκριση με τη φετινή σεζόν.

Το πρωτάθλημα του 2022 στην F1 αναμένεται να έχει 8 μέρες δοκιμών πριν την έναρξή του, εάν εγκριθούν τα σχέδια της διοργανώτριας αρχής από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (World Motor Sport Council – WMSC).

Πιο συγκεκριμένα, οι στόχοι της Formula 1 έχουν να κάνουν με ξεκίνημα (ανεπίσημο) της επόμενης σεζόν με ένα πενθήμερο δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης στην Ισπανία, στις 21-25 Φεβρουαρίου. Αυτή θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις ομάδες να δοκιμάσουν στην πίστα τα νέα μονοθέσια, τα οποία θα είναι κατά πολύ αλλαγμένα με την εφαρμογή των νέων τεχνικών κανονισμών. Στη συνέχεια, η Formula 1 θα διεξάγει ένα επιπλέον τριήμερο δοκιμών στην πίστα Bahrain International Circuit στις 10-12 Μαρτίου. Το δεύτερο τεστ θα βρίσκεται πολύ κοντά στη φημολογούμενη έναρξη της σεζόν, το GP Μπαχρέιν στην ίδια πίστα, που προγραμματίζεται για τις 18-20 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Και τα δύο τεστ δοκιμών έρχονται σε αντίθεση με τους παρόντες κανονισμούς του αθλήματος. Το τεστ δοκιμών στη Βαρκελώνη ξεπερνά τον κανονισμό που λέει πως το μέγιστο όριο ημερών ανά τεστ δοκιμών είναι 3. Από την άλλη πλευρά, ένας άλλος κανονισμός λέει, για την ώρα, πως οι χειμερινές δοκιμές πρέπει να διεξαχθούν τουλάχιστον 10 ημέρες νωρίτερα από την έναρξη του πρωταθλήματος της Formula 1. Είναι, και αυτό, ένα ζήτημα που πρέπει να επιλύσει η διοργανώτρια αρχή.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Οι χειμερινές δοκιμές της F1 για το 2022 αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά συγκριτικά με τη φετινή σεζόν. Φέτος, οι ομάδες είχαν στη διάθεσή τους μόνο ένα τριήμερο, στην πίστα του Μπαχρέιν. Αυτό ίσως να είναι και απαραίτητο, καθώς οι ομάδες χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για τα μονοθέσια του 2022.

F1 2022
Photo: Red Bull

Ενδεχομένως να υπάρξει, πάντως, πρόβλημα με τις απαιτήσεις που υπάρχουν για το προσωπικό των ομάδων, εφόσον η επόμενη σεζόν αναμένεται να έχει 23 αγώνες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι τελικές αποφάσεις για το πρόγραμμα αγώνων, αλλά και χειμερινών δοκιμών της Formula 1, αναμένεται να παρθούν στη συνάντηση του WMSC την Παρασκευή.

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles