spot_img

Binotto: «Πρέπει ο Sainz να ολοκληρώσει ένα τριήμερο χωρίς λάθη»

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, δήλωσε πως ο Carlos Sainz πρέπει να αρχίσει να κάνει αλάνθαστα αγωνιστικά τριήμερα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος του 2021.

Ο Carlos Sainz  βρίσκεται μετά από 11 αγώνες στην 6η θέση του πρωταθλήματος οδηγών με 83 πόντους, 3 περισσότερους από τον teammate Charles Leclerc. Παρά το γεγονός ότι είναι πολύ καλό το ξεκίνημά του Ισπανού οδηγού με τη Ferrari, ο ίδιος αισθάνεται πως δεν έχει κάνει την καλύτερή του σεζόν φέτος. Πιο συγκεκριμένα, πιστεύει πως δεν έχει υπάρξει αγωνιστικό τριήμερο που να έχει αποφύγει εντελώς τα προβλήματα.

Ο Binotto είναι ικανοποιημένος με το Sainz, τονίζει όμως τη σημασία του να αποφεύγει τα λάθη ώστε να έχει αψεγάδιαστα αγωνιστικά τριήμερα και να βελτιώνεται συνεχώς.

Αυτό που περιμένουμε από τον ίδιο [Sainz] είναι κάτι που ήδη το γνωρίζει. Δεν έχει καταφέρει να έχει άριστη απόδοση σε κάποιο αγωνιστικό τριήμερο, πάντα υπάρχει έστω κι ένα μικρό λάθος. Είτε πρόκειται για τις κατατακτήριες δοκιμές, την εκκίνηση ή τη διάρκεια του αγώνα. Επομένως, περιμένω να συνεχίσει να κατανοεί τη λειτουργία της ομάδας και το μονοθέσιο ακόμα περισσότερο. Σύντομα, θα ολοκληρώσει ένα αγωνιστικό τριήμερο χωρίς λάθη, κάτι που είναι σημαντικό για τον ίδιο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Συνεχίζοντας, ο Binotto δηλώνει πως δε μένει έκπληκτος από την απόδοση του Sainz εντός πίστας. Η Ferrari είχε ήδη αναλύσει τις επιδόσεις του στη Formula 1, πριν προχωρήσει στην απόφαση να τον αποκτήσει.

Δε δηλώνω έκπληκτος διότι όταν ήρθαμε σ’ επαφή μαζί του για να του κάνουμε την πρόταση, είχαμε αναλύσει λεπτομερώς το προφίλ του. Γνωρίζαμε πως είναι δυνατός αγωνιστικά και ότι είχε πολύ σταθερή απόδοση στην πίστα. Επίσης, ήταν γρήγορος, κάτι που έχει αποδείξει από την αρχή της καριέρας του στην Formula 1. Δε πρέπει να ξεχνάμε πως την πρώτη του σεζόν στην Toro Rosso, με teammate τον Max Verstappen, τα πήγε πολύ καλά. Ομοίως, αν κοιτάξουμε την περασμένη σεζόν, με teammate τον Lando [Norris], ήταν πάλι πολύ ανταγωνιστικός. Γνωρίζουμε πόσο δυνατός είναι ο Lando, το δείχνει άλλωστε και φέτος, άρα δεν μας εκπλήσσει η ταχύτητα του Sainz και η απόδοσή του.

Διαβάστε επίσης: Ο Christian Horner μιλάει για την κόντρα με τη Mercedes

Η Ferrari βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, σε ισοβαθμία με τη McLaren, στους 163 πόντους. Ο Binotto θεωρεί ότι η διατήρηση της τρίτης θέσης είναι εφικτός στόχος, επιμένει όμως πως προτεραιότητα για την ομάδα αποτελεί η συνεχής βελτίωσή της σε όλους τους τομείς.

Ο βασικός μας στόχος δεν είναι να είμαστε τρίτοι στο τέλος της σεζόν. Πάνω απ’ όλα, πρέπει να προσπαθούμε για την περαιτέρω βελτίωσή μας σε όλους τους τομείς. Αν το πετύχουμε αυτό, τη συνεχή βελτίωση δηλαδή, η κατάληψη της τρίτης θέσης θα είναι το αποτέλεσμα που θα προκύψει. Είναι εφικτός στόχος, αυτή τη στιγμή είμαστε τρίτοι με ισοβαθμία. Το βασικότερο είναι πως η ομάδα τα πάει καλά και υπάρχει βελτίωση. Όπως έχω πει, έχουμε το καλύτερο οδηγικό δίδυμο. Έχουν και οι δύο μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον, μαθαίνουν και σημειώνουν πρόοδο. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα πάνε περίφημα, δίνουμε όμως βάση στην έξτρα πρόοδό τους στο δεύτερο μισό της σεζόν, ώστε να είναι έτοιμοι για το 2022.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Παρά το γεγονός ότι οι απαιτήσεις από το κοινό της Ferrari είναι πολύ υψηλές, ο Binotto συνεχίζει να βάζει σε δεύτερη μοίρα τα αποτελέσματα και να επικεντρώνεται στη βελτίωση της γενικότερης λειτουργίας της ομάδας.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles