spot_img

Η Alpine έχει μείνει «άφωνη» με τις ικανότητες του Alonso

Η Alpine έχει εντυπωσιαστεί με τις ικανότητες του Fernando Alonso στο πρώτο μισό της σεζόν του 2021 και τη βελτίωση που έχει δει στο πρόσωπό του.

Η ομάδα με βάση το Enstone μέσω του εκτελεστικού διευθυντή της, Marcin Budkowski, μίλησε για τις αγωνιστικές δεξιότητες του Fernando Alonso. Ανέφερε μάλιστα πως η βελτίωση που έχουν δει στο πρόσωπο του Ισπανού τους έχει αφήσει στην Alpine με «ανοιχτό το στόμα», βλέποντας από πρώτο χέρι στη φετινή σεζόν το πόσο ικανός οδηγός είναι.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 20 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Στο GP Ουγγαρίας, ο Esteban Ocon με Alpine πέτυχε την παρθενική νίκη της καριέρας του σε ένα δραματικό αγώνα. Ωστόσο, ο Alonso με την άμυνα που έκανε στον Lewis Hamilton βοήθησε στην επίτευξη της νίκης. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Alonso εντυπωσίασε την ομάδα του, τόσο με τις αγωνιστικές δεξιότητές του όσο και με το “διάβασμα” του αγώνα μέσα από το μονοθέσιο.

Συχνά έχει τόσο καλή εικόνα του αγώνα συνολικά, που πλησιάζει αυτή που έχει η ίδια η ομάδα στο pit wall, όπως αναφέρει ο Budkowski.

Έχω δουλέψει με αρκετούς οδηγούς για κάτι παραπάνω από 20 χρόνια. Αυτό που βλέπω [στον Alonso] είναι εντυπωσιακό. Η προσέγγιση που έχει είναι πολύ επαγγελματική και είμαι ενθουσιασμένος. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που με αφήνει “χωρίς λόγια” είναι οι ικανότητές του εντός πίστας. Υπήρχαν πολλά παραδείγματα που το διαπιστώσαμε όπως τα GP Αζερμπαϊτζάν και Μεγάλης Βρετανίας. Αυτό που έκανε ο Fernando στο Silverstone ήταν να δημιουργήσει ένα τρενάκι οδηγών με DRS πίσω του. Δε φοβόταν τον Lance Stroll που ήταν ακριβώς πίσω του αλλά τον Pierre Gasly. Έτσι, περιόρισε τις πιθανότητες να δεχτεί επίθεση από τον Gasly “βάζοντάς τον” στο DRS του Stroll.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην εικόνα που διαμορφώνει ο Alonso μέσα από το μονοθέσιο προς την ομάδα.

Αυτό που κάνει είναι απίστευτο. Εμείς που καθόμαστε στο pit wall έχουμε όλα τα δεδομένα και μπορούμε να έχουμε πλήρη ορατότητα του αγώνα. Αυτός οδηγάει στο όριο το μονοθέσιο και κάνει περίπου την ίδια ανάλυση μ’ εμάς, έχοντας ελάχιστα δεδομένα και χωρίς την ίδια οπτική επαφή με το σύνολο του αγώνα. Αυτό είναι που μ’ εντυπωσιάζει περισσότερο απ’ όλα στον Fernando. Φαντάζομαι πως έχει να κάνει με την εμπειρία 20 ετών που έχει, ελάχιστοι όμως είναι τόσο ικανοί όσο ο ίδιος, ακόμα και με ανάλογη εμπειρία.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Budkowski έχει παρατηρήσει ότι ο Alonso είναι περισσότερο φιλόδοξος από ποτέ, έχει τρομερή «δίψα» για επιτυχίες και πιστεύει πως θα μείνει στη Formula 1, αν η Alpine καταφέρει να του δώσει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Είναι ερωτηματικό για πόσα χρόνια θα συνεχίσει ο Fernando. Δεν αισθάνεται πάντως έτοιμος να αποσυρθεί, όπως ίσως θα ένιωθε ένας συνομήλικός του. Έχει μεγάλη φιλοδοξία, ανυπομονεί να ξεκινήσει το 2022. Όποτε βρίσκεται στο εργοστάσιο, ρωτάει για την πρόοδο του μονοθεσίου της επόμενης σεζόν. Είναι προφανές πως το απολαμβάνει και είναι χαρούμενος που επέστρεψε στη Formula 1. Προφανώς και έχει την ίδια φιλοδοξία μ’ εμάς, θέλουμε όλοι να πάμε καλύτερα από φέτος. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για την επόμενη σεζόν και αυτό τον ενθουσιάζει. Αν του χρόνου του δώσουμε ανταγωνιστικό μονοθέσιο, δε θα φύγει σύντομα, γιατί θα θέλει όλο και περισσότερο να πετύχει.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles