spot_img

Binotto: «Θα γίνουμε και πάλι ορόσημο για τις υπόλοιπες ομάδες»

Ο Mattia Binotto μίλησε για την απόδοση του κινητήρα της SF21 και υπογράμμισε τα περιθώρια της ομάδας προς περαιτέρω ανάπτυξη.

Αν και στο GP Μπαχρέιν το ιταλικό εργοστάσιο παρουσίασε μια σχετική βελτίωση, τίποτα ακόμα δεν θυμίζει την παλιά ανταγωνιστικότητά του. Με βλέψεις ήδη στο 2022, κατασκεύασε ένα νέο κινητήρα, πάνω στον οποίο θα θέσει τις βάσεις για το κλείσιμο της υβριδικής εποχής στην F1. Η απόδοση του κινητήρα, καθώς και η αξιοπιστία του, βρίσκονται ακόμα υπό αμφισβήτηση.

Διαβάστε επίσης: Τέξας και βροχή τελικά πάνε μαζί

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, έκανε δηλώσεις αναφορικά με τον νέο κινητήρα.

Πιστεύω πως στο κομμάτι του κινητήρα, ακόμα υστερούμε σε κάποια σημεία. Σίγουρα όχι στο βαθμό που υστερούσαμε πέρυσι, καθώς τα κενά στην απόδοσή μας συγκλίνουν όλο και περισσότερο. Ευελπιστώ πως μέχρι την επόμενη χρονιά θα έχουμε καταφέρει να κατασκευάσουμε μια κινητήρια μονάδα, η οποία θα μας επιτρέψει να γίνουμε και πάλι ένα ορόσημο για τις υπόλοιπες ομάδες.

Δείτε το GP ΗΠΑ της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

Στην μεγαλύτερη σεζόν στην ιστορία του αθλήματος, η ομάδα καλείται να αποδείξει πως βρίσκεται σε μια ανοδική πορεία και παράλληλα να εργαστεί πάνω στην εξέλιξη του μονοθεσίου. Το έργο αυτό όμως θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλε τις ομάδες του grid. Οι απαιτήσεις των αγωνιστικών τριημέρων, οι οικονομικοί περιορισμοί και οι αλλαγές των Τεχνικών Κανονισμών αφήνουν μικρά περιθώρια λάθους.

Στην συνέχεια, ο Ιταλός επικεφαλής αξιολόγησε την επίδοση της ομάδας στον πρώτο GP και τόνισε τα περιθώρια βελτίωσης.

Ήταν ένα δυνατό ξεκίνημα σε μια σεζόν, που είμαι βέβαιος θα αποδειχθεί πολύ απαιτητική. Πρέπει να εργαστούμε με ηρεμία και αποφασιστικότητα, όπως ακριβώς κάναμε και αυτό το αγωνιστικό τριήμερο. Αν και δυσκολευτήκαμε στον αγώνα, μπορέσαμε να συλλέξουμε σημαντικά δεδομένα αναφορικά με τις αδυναμίες στην απόδοσή μας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Ferrari θα πρέπει να αξιοποιήσει τα μέσα και την μακροχρόνια εμπειρία της στο χώρο της F1, ώστε να πετύχει τους στόχους της. Το σίγουρο είναι πως οι οπαδοί θέλουν η ομάδα να επιστρέψει με τον αέρα του πρωταθλητή.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles