spot_img

Τέξας και βροχή τελικά πάνε μαζί

Το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 συνεχίστηκε με τον δεύτερο αγώνα στο Τέξας, με τους οδηγούς να είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακοί.

Το GP ΗΠΑ της Κατηγορίας Pro-Am διεξήχθη και έδωσε νέα διάσταση στο Πρωτάθλημα. Μέχρι τώρα δεν είχαμε δει βροχή, η οποία έκανε επιτέλους την εμφάνισή της στα πρώτα στάδια του αγώνα. Αυτό προκάλεσε μεγάλο πονοκέφαλο σε οδηγούς, οι οποίοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες αυτές συνθήκες. Η καταπόνηση των ελαστικών ήταν τεράστια, με πολλούς να κάνουν παραπάνω pit-stop.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 1 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μεγάλος νικητής ήταν και πάλι ο Πάνος Καραφουλίδης. Ο οδηγός της McLaren ξεκίνησε από την pole position κάνοντας την καλύτερη του φετινή εκκίνηση. Οι ανακατατάξεις που έγιναν πίσω, του έδωσαν την ευκαιρία να ξεφύγει. Μετά τα pit-stop εκμεταλλεύτηκε ατυχίες οδηγών που ήταν σε θέσεις βάθρου. Έτσι άνοιξε τη διαφορά και έκανε τον ταχύτερο γύρο για να πάρει την τέταρτη νίκη του στη σεζόν. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Θάνος Χουσίδης. Ο οδηγός της Williams έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση και με άκρως φθαρμένα ελαστικά κράτησε πίσω του αντιπάλους για ένα πολύ σημαντικό βάθρο.

Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Γιώργος Τοϊγκούνης παίρνοντας το δεύτερο σερί του βάθρο. Ο οδηγός της Alfa Romeo έκανε ένα φοβερό τελευταίο stint και έχοντας 3s ποινής κατάφερε να αντισταθεί και να πάρει 15 υπερπολύτιμους βαθμούς. Αυτό ήταν το τέταρτο βάθρο της ομάδας σε πέντε αγώνες. Στην 4η θέση ολοκλήρωσε ο Χρήστος Παπαχρήστος. Ο οδηγός της Mercedes έπεσε στην τελευταία θέση στον πρώτο γύρο του αγώνα. Όμως με μια φοβερή οδήγηση αναρριχήθηκε πολύ. Μάλιστα για 0.2s δεν πήρε το δεύτερο του σερί βάθρο.

Μεγάλος Χορηγός του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1: Δημητρίου Μεταφορική

Την πρώτη 5άδα έκλεισε ο Θοδωρής Θεοδώρου με την Racing Point. Κάνοντας τον καλύτερο του αγώνα στο Πρωτάθλημα, ανέβηκε από τις πίσω θέσεις και με εξαιρετική στρατηγική πήρε τους πρώτους του βαθμούς. Πίσω του προσπάθησε να τον φτάσει, αλλά δεν τα κατάφερε ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου. Ο οδηγός της Ferrari έκανε ακόμα έναν σταθερό αγώνα και βαθμολογήθηκε για ακόμα μια φορά, δείχνοντας τα μεγάλα βήματα προόδου.

Στην 7η θέση ολοκλήρωσε ο Σπύρος Σεβαστός. Ο οδηγός της Red Bull έκανε ξανά εξαιρετικές κατατακτήριες δοκιμές, όμως ο αγώνας δεν εξελίχθηκε ανάλογα. Ένα μικρό λάθος τον ανάγκασε να ξανακάνει pit-stop, όμως αντέδρασε και πήρε ένα δυναμικό αποτέλεσμα. Πίσω του στην 8η θέση βρέθηκε ο teammate του, Θάνος Κουτσαυλής πραγματοποιώντας ακόμα μια πολύ δυνατή εμφάνιση. Στην 9η θέση ολοκλήρωσε ο Δημήτρης Ακρίβος, ενώ τη βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισε ο Ανδρέας Καρίπης. Ο οδηγός της Alpha Tauri έκανε ακόμα έναν πολύ δυνατό αγώνα και βαθμολογήθηκε ξανά.

Χορηγός Ελληνικού Πρωταθλήματος F1: Οικογένεια Καραντζιά

Ο Βενιαμίν Αϊβαζίδης ήταν στην 11η θέση κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα. Κυνήγησε τους βαθμούς, όμως τα ελαστικά και η κίνηση δεν του το επέτρεψαν. Ο  Κώστας Κατσικάς τερμάτισε στην 12η θέση με την δεύτερη Ferrari έχοντας ένα πολύ δυνατό δεύτερο μισό. Πίσω του ακολούθησε ο Στέφανος Βουγιατζής με την Haas, έχοντας θέματα σύνδεσης που δεν του επέτρεψαν να πάρει βαθμούς. Ακολούθησε ο Λάζαρος Κιρίτσης, ο οποίος έδωσε εξαιρετικές μονομαχίες με τον Ρένο Δημητρίου που ακολούθησε στην κατάταξη, ενώ ο Μαρίνος Κατσαμπούμης ήταν στην 16η θέση.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Άδοξο τέλος στον αγώνα είχαν οι Δημήτρης Σχορτσανίτης και Γιώργος Δαχρετζής. Οι δύο οδηγοί ήταν καθ’οδόν για βάθρο, έχοντας πολύ δυνατό ρυθμό. Όμως, στον 16ο γύρο δεν πρόλαβαν να αποφύγουν στα εσάκια τον Γιαννιτσέλη και είχαν και οι τρεις εγκατάλειψη. Από τον αγώνα εγκατέλειψε και ο Δημήτρης Καραντζιάς.

Δείτε το GP ΗΠΑ της Κατηγορίας Pro-Am για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles