spot_img

Binotto: «Ζητάμε περισσότερη σαφήνεια και διαφάνεια»

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari δήλωσε πως η ομάδα έκανε έφεση στην απόφαση κατά της Racing Point, διότι ζητά “σαφήνεια και διαφάνεια” σχετικά με την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στη F1.

Η RP20 της Racing Point, η οποία βασίστηκε σημαντικά στην περσινή W10 της Mercedes, προκάλεσε ξεσπάσματα διαμαρτυριών. Η Renault κατήγγειλε επιτυχημένα την βρετανική ομάδα για τα σχέδια του συστήματος φρένων, αλλά άσκησε έφεση στην απόφαση των αγωνοδικών μαζί με τη Ferrari, σκοπεύοντας να παρατείνει την εξέλιξη της υπόθεσης ακόμα περισσότερο.

Ο Mattia Binotto υποστήριξε πως η ομάδα επιθυμεί να επεκτείνει την υπόθεση περί νομιμότητας της RP20 πέρα από το σύστημα φρένων, θίγοντας τη ζήτημα περί ολοκληρωτικής αντιγραφής αντίπαλων μονοθεσίων από άλλες ομάδες. Η FIA έθιξε με τη σειρά της το ίδιο θέμα μέσω ενός γράμματος που έστειλε προς τις ομάδες, στο οποίο ανέφερε πως θα υπάρξουν νέοι κανονισμοί για το 2021, ώστε να απαγορευθούν οι τεχνικές αντιγραφής σχεδίων άλλων ομάδων.

Δεν θα επεκταθώ σε πολλές λεπτομέρειες. Πιστεύω πως απαιτούνται ξεκάθαρες διευκρινήσεις. Η απόφαση του Διεθνούς Εφετείου θα ανοίξει μια πολύ μεγάλη κουβέντα σχετικά με ολόκληρο το μονοθέσιο, κι όχι μόνο με τα φρένα του· κι αυτό είναι που πραγματικά προσδοκούμε κι εμείς. Έχει να κάνει με την ευγενή άμιλλα του σπορ και με την μελλοντική προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλη περίπτωση ομάδας που αντέγραψε επακριβώς, ή έστω σε πολύ μεγάλο βαθμό, ένα μονοθέσιο αντιπάλου. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαία η διαλεύκανση αυτού του ζητήματος διότι δεν είναι καλό για το σπορ.

Φυσικά δεν είμαι εγώ αυτός που θα κάνει την τελική κρίση και γι’ αυτό το Διεθνές Εφετείο θα βοηθήσει. Η πνευματική ιδιοκτησία είναι καθοριστική για μια εταιρεία. Αν θα μπορούσε κάποιος να αντιγράψει ένα περσινό μονοθέσιο αντιπάλου, νομίζω πως οι κανονισμοί θα πρέπει να προστατέψουν κάπως τον αντίπαλο αυτό. Γι’ αυτό θεωρώ πως τώρα είναι πολύ σημαντικό απλά να κατανοήσουμε και να προχωρήσουμε. Η σαφήνεια, η διαφάνεια και ο δίκαιος ανταγωνισμός, όλα αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά για το μέλλον της Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP 70ης επετείου και φυσικά όλο το παρασκήνιο της Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles